GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Postojnska jama ove godine ne očekuje gubitak

Postojnska jama ove godine ne očekuje gubitak
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2021 / 20:00
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Postojnska jama jedna je od međunarodno prepoznatljivih slovenskih turističkih atrakcija, ali je lani zbog zatvaranje izazvanog pandemijom koronavirusa prvi put nakon niza godina poslovala s gubitkom, no ove godine očekuje bolji rezultat.

Premda je ove godine zbog protuepidemijskih mjera za posjetitelje bila otvorena samo 97 dana, očekuje se da bi se do kraja godine u nju moglo spustiti 220.000 posjetitelja, izjavio je direktor tvrtke "Postojnska jama" Marjan Batagelj.

Dodao je da ove godine zato očekuje pozitivan poslovni rezultat iako ne onaj na razini uspješnih godina iz proteklog desetljeća.
"Poslovat ćemo bez gubitka, ali pod uvjetom da ostanemo otvoreni do kraja godine, dodao je, ali ne očekuje rezultate iz pretpandemijskih sezona, kad je tvrtka bilježila i dobitak od desetak milijuna eura, zahvaljujući turistima iz cijelog svijeta.

Ove godine je neeuropskih gostiju bilo jako malo i većinom se radilo o Slovencima koji su koristili besplatne turističke bonove koje je podijelila vlada ili pak o posjetiteljima iz susjednih ili bližih europskih zemalja.

Postojnska jama važi za barometar slovenskog turizma. Batagelj je u razgovoru za lokalne "Primorske novice" kazao da će se Postojnska jama, a možda i slovenski turizam, na rezultate iz rekordne 2019. godine vratiti možda tek 2026. godine, kad se vrate gosti iz prekooceanskih zemalja i veće strane turističke grupe koje su bile karakteristične za posezonu.

Postojnska jama za turiste je otvorena već 150 godina, a jučer je zabilježila 40-milijunskog gosta, turisticu iz Mađarske, premda su taj broj očekivali postići još u travnju prošle godine, kad je je planove omela pošast novog koronavirusa.

Tagovi: Postojnska jama, Marjan Batagelj
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE