GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Postojnska jama ove godine ne očekuje gubitak

Postojnska jama ove godine ne očekuje gubitak
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2021 / 20:00
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Postojnska jama jedna je od međunarodno prepoznatljivih slovenskih turističkih atrakcija, ali je lani zbog zatvaranje izazvanog pandemijom koronavirusa prvi put nakon niza godina poslovala s gubitkom, no ove godine očekuje bolji rezultat.

Premda je ove godine zbog protuepidemijskih mjera za posjetitelje bila otvorena samo 97 dana, očekuje se da bi se do kraja godine u nju moglo spustiti 220.000 posjetitelja, izjavio je direktor tvrtke "Postojnska jama" Marjan Batagelj.

Dodao je da ove godine zato očekuje pozitivan poslovni rezultat iako ne onaj na razini uspješnih godina iz proteklog desetljeća.
"Poslovat ćemo bez gubitka, ali pod uvjetom da ostanemo otvoreni do kraja godine, dodao je, ali ne očekuje rezultate iz pretpandemijskih sezona, kad je tvrtka bilježila i dobitak od desetak milijuna eura, zahvaljujući turistima iz cijelog svijeta.

Ove godine je neeuropskih gostiju bilo jako malo i većinom se radilo o Slovencima koji su koristili besplatne turističke bonove koje je podijelila vlada ili pak o posjetiteljima iz susjednih ili bližih europskih zemalja.

Postojnska jama važi za barometar slovenskog turizma. Batagelj je u razgovoru za lokalne "Primorske novice" kazao da će se Postojnska jama, a možda i slovenski turizam, na rezultate iz rekordne 2019. godine vratiti možda tek 2026. godine, kad se vrate gosti iz prekooceanskih zemalja i veće strane turističke grupe koje su bile karakteristične za posezonu.

Postojnska jama za turiste je otvorena već 150 godina, a jučer je zabilježila 40-milijunskog gosta, turisticu iz Mađarske, premda su taj broj očekivali postići još u travnju prošle godine, kad je je planove omela pošast novog koronavirusa.

Tagovi: Postojnska jama, Marjan Batagelj
PROČITAJ I OVO
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
VEĆI KAPACITETI
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
MOSTAR - Početak proizvodnje u prehrambenoj tvornici u Kruševu pored Mostara, koja je zajednički projekt tvrtki Marinada i Podravke, odgođen je za godinu dana, ali je istovremeno povećan kapacitet prerade.
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
VOZAČI
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
ZAGREB – Uz rastuću nestašicu plina, sirovina, plastike, građevnog drva, čipova i ostale robe, Europu i svijet pogodila je nova nevolja koja dodatno otežava trgovinu i proizvodnju te gura cijene uvis.
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
PLANOVI
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
LONDON - Američka digitalna kompanija za usluge prijevoza Uber Technologies objavila je da će svim vozačima u Britaniji koji ispunjavaju uvjete ponuditi plan mirovinske štednje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE