GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Postignut dogovor oko prometovanja teretnih vozila na granici sa Slovenijom

Postignut dogovor oko prometovanja teretnih vozila na granici sa Slovenijom
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2019 / 22:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je u četvrtak da je sa slovenskim ministarstvom postignut dogovor o načinu prometovanja teretnih vozila preko graničnih prijelaza sa Slovenijom, koji će se početi primjenjivati od 1. kolovoza.

Kako se navodi u priopćenju iz tog Ministarstva, nakon što je slovensko ministarstvo infrastrukture donijelo uredbu kojom su se od 1. lipnja uvela ograničenja za prometovanje teretnih vozila na određenim dionicama graničnih prijelaza sa Slovenijom, održan je niz sastanaka sa slovenskom stranom radi rješavanja nastale problematike za prijevoznike.

Na tim sastancima, na ministarskoj i operativnoj razini, konkretizirani su zaključci koji će stupiti na snagu 1. kolovoza 2019. godine.

Na zadnjem sastanku, održanom jučer, odlučeno je da će granične prijelaze Rupa i Pasjak moći koristiti teretna vozila mase preko 7,5 tona registrirana isključivo u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj te u dalmatinskim županijama - Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska.

Granični prijelaz Dubrava Križovljanska, Trnovec i Mursko Središće moći će koristiti teretna vozila mase preko 7,5 tona registrirana isključivo u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, a Lupinjak i Razvor ona registrirana isključivo u Krapinsko-zagorskoj županiji, stoji u priopćenju.

Na tom sastanku definirano je i osnivanje mješovite radne komisije za promet, koja će raditi na daljnjem unapređenju i poboljšanju prometne suradnje između Hrvatske i Slovenije. Komisija će započeti sa radom krajem kolovoza, a jedan od njezinih najvažnijih zadataka bit će i rješavanje tranzitnih koridora te ostalih otvorenih pitanja vezanih za granične prijelaze i međugraničnu suradnju.

U priopćenju iz Ministarstva navodi se i da je jedna od tema sastanka bila i nedavna odluka hrvatske Vlade o pokretanju postupka za sklapanje sporazuma sa slovenskom vladom, koji je iniciran zajedničkom suradnjom ministra Olega Butkovića i slovenske ministrice Alenke Bratušek, a koji predstavlja podlogu za izgradnju mosta kod graničnog prijelaza Kaštel - Dragonja u Istri.

Zajednička radna komisija, ističe se, pokrenut će sve potrebne procese za realizaciju tog značajnog projekta. Ukupna vrijednost izgradnje mosta, prema procjeni Hrvatskih cesta, iznosi pet milijuna kuna, pri čemu bi Hrvatska trebala osigurati polovinu financijskih sredstava, a drugu polovinu slovenska strana.

Tagovi: kamioni na granici sa Slovenijom, Dubrava Križovljanska, Oleg Butković, Alenka Bratušek
PROČITAJ I OVO
Slovenija: Trideset milijuna eura na raspolaganju za digitalnu transformaciju tvrtki
POTICAJI
Slovenija: Trideset milijuna eura na raspolaganju za digitalnu transformaciju tvrtki
LJUBLJANA - Slovenski poduzetnički fond, zajedno s Ministarstvom gospodarstva, objavio je natječaj za poticaje za digitalnu transformaciju mikro, malog i srednjeg poduzetništva. Dostupno je 30 milijuna eura.
Novi šef Holdinga smijenio dugogodišnjeg direktora GSKG-a
SMJENA
Novi šef Holdinga smijenio dugogodišnjeg direktora GSKG-a
ZAGREB - Joško Jakelić vodi GSKG već 16 godina. Njega uhićeni Blažević također spominje u podjeli provizije, ali USKOK ga za ništa ne tereti. Ipak je smijenjen jer uprava Holdinga nema povjerenja u njega.
Telekom Slovenije veći dio prošlogodišnje dobiti isplatio kroz dividendu
DIVIDENDA
Telekom Slovenije veći dio prošlogodišnje dobiti isplatio kroz dividendu
LJUBLJANA- Dioničari Telekoma Slovenije dobit će bruto dividendu od 4,50 eura po dionici. Većinski vlasnik je država. Skupština je za nove članove nadzornog odbora izabrala Karlu Pinter i Jurija Toplaka.
ĐĐ Specijalna vozila ugovorila isporuku 4,4 mln eura vrijednih vagona
POSLOVI
ĐĐ Specijalna vozila ugovorila isporuku 4,4 mln eura vrijednih vagona
SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava Đuro Đaković grupe, ugovorila je s austrijskim naručiteljem proizvodnju i isporuku teretnih vagona vrijednih 4,4 milijuna eura.
Debeljak: Stečajeva nad dijelom tvrtki neće biti, sve obveze bit će podmirene do kraja mjeseca
PORUKE
Debeljak: Stečajeva nad dijelom tvrtki neće biti, sve obveze bit će podmirene do kraja mjeseca
ZAGREB - Oni koji dobiju otkaz, dobili su ga opravdano, jer loše rade, a postoje i slučajevi kad postoje viškovi, tada slijedi otpuštanje, ali ih pokušavamo prekvalifikacijom ubaciti na druge poslove, tvrdi Debeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE