GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa

Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa
ROBOTIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2021 / 17:28
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Pošta Srbije objavila je da razmatra robotizaciju tehnoloških procesa kao podršku efikasnijem radu zaposlenih, objavljeno je danas na završetku radne posete delegacija Pošte Srbije, predvodjene v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem, Pošti Slovenije.

„Poseta Pošti Slovenije otvorila je mogućnost za saradnju na implementaciji najnaprednijih informatičkih rešenja u naše logističke centare u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, čija je modernizacija jedan od poslovih prioriteta Pošte Srbije. Naš cilj je podizanje kvaliteta, brža i efikasnija usluga za gradjane i privredu, a jedan od pravaca razvoja koji razmatramo je zasnovan i na uvodjenju robotizacije u proces prerade pošiljaka kao podrške efikasnijem radu zaposlenih“, izjavio je u Mariboru Đorđević nakon obilaska poštansko-logističkog centra u Mariboru i data centra Pošte Slovenije za upravljanje radnim procesima.

U ovim centrima implementirana su tehnološka rešenja bazirna na veštačkoj inteligenciji, a u Mariboru je instaliran i prvi robot koji se koristi za preradu pošiljaka, navedeno je u saopštenju.

Djordjević je istakao spremnost Pošte Slovenije da pruži konsultantsku pomoć Pošti Srbije za prilagodjavanje poslovanja zahtevima pristupnog procesa Evropskoj uniji što je, uz razgovore o saradnji na polju digitalizacije i razvoja e-komerc rešenja, bila jedna od glavnih tema sastanaka sa rukovodstvom Pošte Slovenije.

Delegacija Pošte Srbije zavrašava danas radnu posetu Sloveniji, koja je usledila nakon što je delegacija Pošte Slovenije, na inicijativu Zorana Đorđevića, u maju posetila Poštu Srbije kada su i započeti razgovori rukovodstva dvaju pošta o budućoj saradnji.

Tagovi: Pošta Srbije, robotizacija, Zoran Đorđević, Pošta Slovenije
PROČITAJ I OVO
Qatar Airways primio milijarde državne pomoći zbog velikih gubitaka
POMOĆ
Qatar Airways primio milijarde državne pomoći zbog velikih gubitaka
DOHA - Qatar Airways dobit će tri milijarde dolara (2,56 milijardi dolara) državne pomoći od velikog gubitka koji je pretrpio zbog pandemije covida-19 i posljedičnog slijetanja aviona.
Lego u polugodištu s rekordnom dobiti i prihodima
REKORDI
Lego u polugodištu s rekordnom dobiti i prihodima
KOPENHAGEN - Danski proizvođač kockica Lego ostvario je rekordne prihode i dobit u prvoj polovici ove godine.
Lufthansa: Potražnja za transatlantskim letovima snažno poskočila
LETOVI
Lufthansa: Potražnja za transatlantskim letovima snažno poskočila
BERLIN - Potražnja za transatlantskim letovima skočila je nakon što je SAD objavio da će ponovno uspostaviti letove za cijepljene putnike iz više od 30 zemalja, uključujući veći dio Europe, objavila je u utorak njemačka Lufthansa.
BAT ulaže 500 milijuna eura u luku Trst
INVESTICIJE
BAT ulaže 500 milijuna eura u luku Trst
LONDON - British American Tobacco Group (BAT) uložit će u novo poslovno središte u Luci Trst u Italiji 500 milijuna eura i otvoriti 2.600 radnih mjesta u narednim godinama, javlja austrijska novinska agencija APA.
Arena Hospitality Group za 112 milijuna kuna kupila hotel u Austriji
HOTELI
Arena Hospitality Group za 112 milijuna kuna kupila hotel u Austriji
ZAGREB - Arena Hospitality Group izvijestila je u utorak da je za 112 milijuna kuna kupila hotel sa četiri zvjezdice "Franz Ferdinand Mountain Resort" u austrijskom Nassfeldu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE