GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pošta Slovenije zbog epidemije bilježi rast volumena paketa

Pošta Slovenije zbog epidemije bilježi rast volumena paketa
PAKETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2020 / 09:42
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Ususret blagdanskom prosincu, Pošta Slovenije preporučuje pravodobnu dostavu paketa, narudžbi u internetskim trgovinama i poštanskih pošiljaka.

To još više dolazi do izražaja u ovogodišnjoj situaciji, budući da poštanski operateri širom svijeta primjećuju da je sezona povećanog obujma kupovine i slanja paketa započela mnogo ranije nego prethodnih godina.

Prema riječima Klemena Bončine, direktora tehnologije, mreže i logistike u Pošti Slovenije, sve veća globalizacija i digitalizacija već neko vrijeme doprinose rastu međunarodne trgovine, a ove se godine zbog pandemije mijenjaju i potrošačke navike. To je povećalo količinu pošiljki iznad očekivanja i pridonijelo ranijem početku prosinačke sezone blagdanskih kupovina.

U posljednja dva mjeseca prošle godine Pošta Slovenije zabilježila je rast količine paketa za 15 posto, no ove je godine porasla za više od 40 posto. Samo posljednjih tjedana, broj paketa u isporuci udvostručio se u odnosu na prošlu godinu, a očekuje se da će nakon "crnog petka" uoči praznika premašiti sva očekivanja. Pošta stoga uvodi dodatne pogodnosti za dostavu, kao i za primanje mogućih povrata.

Na kraju godine ima i više poštanskih pošiljaka. Tijekom cijele prošle godine u domaćem je prometu prebačeno više od 212 milijuna uobičajenih adresiranih pošiljki, a u međunarodnom 13 milijuna. U prosincu prošle godine u domaćem je prometu prebačeno oko devet posto više pisama u odnosu na ostale mjesece godine, dok ih je u međunarodnom prometu bilo oko 40 posto više.

Pošta Slovenije stoga preporučuje kupcima da na vrijeme dostave artikle ili naruče proizvode u internetskim trgovinama. Da bi njihove pošiljke stigle na adresu na vrijeme, dostavljaju pakete za adrese u Sloveniju do 11. prosinca, a za strane zemlje do 2. prosinca. Preporučeni rok za predaju pismonosnih pošiljaka za adrese u Sloveniji je 16. prosinca, a za inozemstvo do 7. prosinca.

Bončina istovremeno naglašava da kupci mogu odabrati i prioritetnu uslugu za otpremu pisama i paketa u inozemstvo, uslugu Hitra pošta po Sloveniji i Hitra pošta u inozemstvu. To posebno preporučuju za slanje paketa u inozemstvo, jer u suprotnom osiguravaju da se sve pošiljke dostave adresatima u najkraćem mogućem roku.

Kako bi se izbjegli problemi u nepredvidivim epidemiološkim uvjetima, kada postoje i veće poteškoće u preuzimanju pošiljaka u njihovim poslovnicama, kupcima se savjetuje da maksimalno iskoriste sve alternativne oblike prijema i dostave pošiljki, tj. Poštanskih strojeva, paketa i dostave na dogovoreno mjesto i alternativu kontaktne točke poput benzinskih servisa Petrol i Mola.

Istodobno, od četvrtka do 23. prosinca tijekom tjedna, radno vrijeme nekih podružnica privremeno je produljeno za jedan sat, a njihov je popis objavljen na web stranici.

Više od deset godina, pošta potiče djecu iz cijele zemlje da pišu i šalju želje i dobre misli projektom Djed Mraz. Za to je vrijeme Djed Mraz dobio mnoštvo pisama i crteža, od čega samo prošle godine 22.000. Zbog epidemije ove godine, djecu se moli da pišu Djedu Mrazu od kuće ili u grupi iz vrtića i škole.

Projekt ima i dobrotvornu notu, jer će ove godine Pošta Slovenije donirati deset centi za svako primljeno pismo u dobrotvorni projekt Čarobna zima, omogućavajući tako djeci iz cijele Slovenije koja si ne mogu priuštiti ljepši odmor.

Foto: Pošta Slovenije

Tagovi: Pošta Slovenije, paketi, online trgovina, Klemen Bončina
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE