GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pošta Slovenije testirala je dostavu pošiljki dronovima

Pošta Slovenije testirala je dostavu pošiljki dronovima
DRONOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2021 / 14:37
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Pošta Slovenije izvela je prvi probni let s bespilotnim letjelicama za dostavu paketa, u suradnji sa slovenskom tvrtkom VanDron.

Ovo je prvi korak prema osiguravanju dostave hitno potrebnih paketa dronom do područja gdje ih konvencionalna vozila ne mogu dostaviti brzo i učinkovito, izvijestila je STA.

Kao što je danas najavio nacionalni poštanski operater Pošta Slovenije, mnoge tvrtke širom svijeta već uspješno koriste dronove za dostavu raznih paketa.

Prema riječima izvršnog direktora Tomaža Kokota, tvrtka želi biti aktivno uključena u proces izrade propisa koji reguliraju letenje i rad dronova u Sloveniji, s jasnim ciljem pronalaska novih poslovnih prilika.

Tehnologija je to već dugo omogućila, ali prepreka koja regulira zračni prostor predstavlja prepreku.

Trenutno je u Europi malo manevarskog prostora koji bi omogućio takve velike isporuke.

"Potencijalna upotreba dronova u isporuci je velika: dostava laboratorijskih uzoraka u i iz udaljenih područja, dostava robe s brodova na kopno, čak i dostava proizvoda kupljenih putem interneta krajnjim kupcima. Ovdje u Pošti Slovenije vidimo velik potencijal i za segment dostave putem internetske kupnje ", rekao je Kokot.

Glavne prednosti upotrebe dronova u Pošti Slovenije uključuju smanjenje onečišćenja, optimizaciju logističkih ruta i brzu dostavu osnovne robe i materijala u teško dostupna i udaljena područja.

Tagovi: Pošta Slovenije, dronovi, VanDron, Tomaž Kokot
PROČITAJ I OVO
Eurowings najavio 25 linija iz Njemačke prema Hrvatskoj
LINIJE
Eurowings najavio 25 linija iz Njemačke prema Hrvatskoj
ZAGREB - Eurowings u kolovozu najavljuje čak 25 međunarodnih linija iz Njemačke prema šest hrvatskih zračnih luka.
Odlični rezultati Atlantske plovidbe
BRODARI
Odlični rezultati Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Ostvarena dobit Grupe koja uključuje dobit pripisanu imateljima kapitala iznosi 45,4 mil. HRK. U istom razdoblju prošle godine ostvaren je gubitak od 57,4 milijuna kuna.
Alpha Adriatic drži ključ raspleta u 3. maju
NAMIRENJE
Alpha Adriatic drži ključ raspleta u 3. maju
RIJEKA – Uprava 3. maja, na čelu s direktorom Edijem Kučanom, jučer je prvi put izašla službeno s prijedlogom i modelom namirenja preostalog dijela vjerovničkih potraživanja, koja ukupno iznose oko 104 milijuna kuna.
Grupa Krka povećala prodaju i neto dobit u prvom polugodištu
RAST
Grupa Krka povećala prodaju i neto dobit u prvom polugodištu
NOVO MESTO - Grupa Krka je u prvoj polovici godine ostvarila 808,6 milijuna eura prihoda od prodaje, što je jedan posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Neto dobit porasla je 11 posto na 177,4 milijuna eura.
AstraZeneca: Prodaja cjepiva utrostručena u drugom tromjesečju
UZLET
AstraZeneca: Prodaja cjepiva utrostručena u drugom tromjesečju

LONDON - Prodaja cjepiva farmaceutske kompanije AstraZeneca više se nego utrostručila, na 894 milijuna dolara u drugom tromjesečju u odnosu na prethodno razdoblje.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE