GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pošta Slovenije preselila u novi logistički centar u Hočama

Pošta Slovenije preselila u novi logistički centar u Hočama
SELIDBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2022 / 20:56
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Austrijska tvrtka GoAsset Development svečano je otvorila novi logistički centar u obrtničkoj zoni u Hoćama, čiji je dio već iznajmila Pošti Slovenije. Investicija je vrijedna više od 20 milijuna eura.

Kad se sljedeće godine udruže partneri na preostalom manjem dijelu slobodnih kapaciteta, zaposlit će se oko 70 ljudi.

Logistički centar Hoče-Maribor izgrađen je ove godine, a prostire se na pet hektara, a poslovnim korisnicima nudi više od 30.000 četvornih metara skladišnog prostora vrhunske kvalitete. Kako je rekao Michal Buban, voditelj ulaganja austrijskog investitora u Sloveniji, kvalitetnom izvedbom omogućuju potpunu prilagodljivost zahtjevima individualnih kupaca te nude mogućnosti za provedbu različitih vrsta logističkih aktivnosti. U prvoj trećini logističkog centra već posluju poslovni partneri, dok će Pošta Slovenije sada preuzeti dio prostora.

Ovaj centar služit će za obradu i distribuciju svih većih masovnih pošiljaka koje se ne mogu usmjeravati na paketne usmjerivače. Kako je rekao Klemen Bončina, direktor tehnologije i logistike Pošte, kupnja prostora u skladu je s njihovim planovima objedinjavanja postojećih prostora flow skladišta unutar koncerna, odnosno tvrtki kćeri Intereuropa i PS Logistika.

“Cilj je uspostaviti zajedničku logističku mrežu na razini cijele grupacije te povećati skladišni kapacitet zbog rasta distribucije većih rasutih pošiljaka”, dodao je.

Buban je na danu otvorenih vrata istaknuo kako tvrtke u novom logističkom centru imaju izravan pristup najvažnijim industrijskim središtima srednje i jugoistočne Europe, što lokaciju čini posebno atraktivnom za potencijalna proširenja i druge poslovne partnere.

"Slovenija ima izvrsnu poziciju u Mariboru na raskrižju koridora. Apsolutno nema razloga da se ne razvija dalje na području logistike i ostalih povezanih usluga. Već sudjelujemo u takvom razvoju i nastavit ćemo razvijati investicije u budućnosti", dodao je.

Važnost spomenutog novog izravnog stranog ulaganja u općinu, posebice onog koje omogućuje razvoj i širenje djelatnosti drugih tvrtki, pozdravio je i hoški načelnik Marko Soršak. Prema njegovim riječima, općina nastoji biti atraktivna za nove investicije, te u tu svrhu razvija infrastrukturu u industrijskim zonama.

"Za to izdvajamo sredstva iz općinskog proračuna, a uspješni smo i na raznim natječajima. Upravo u industrijskoj zoni, gdje se nalazi novi logistički centar, izgradit ćemo novu prometnicu sredstvima iz natječaja Ministarstva gospodarstva do podržati inovativne ekosustave gospodarske i poslovne infrastrukture", rekao je.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Matevž Frangež najavio je na današnjem otvorenju da će država za spomenuti projekt izdvojiti 1,3 milijuna eura. Vrijednost investicije je oko tri milijuna eura, a cesta će se graditi sljedeće godine.

GoAsset sa sjedištem u Beču privatna je tvrtka za razvoj nekretnina koja posluje u Austriji i regiji srednje i istočne Europe od 2006. Tvrtka se fokusira na razvoj nekretnina u logistici i proizvodnji. U posljednjih šest godina vodili su razne razvojne projekte s investicijama vrijednim 150 milijuna eura.

Austrijska tvrtka u Sloveniju je ušla 2018., a uz logistički centar u Hoču gradila je i logistički centar Adria u Sežani. Vodeći investitor u obje investicije bila je češka tvrtka BHM Group.

Fotografija: Pošta Slovenije

Tagovi: Pošta Slovenije, GoAsset, Matevž Frangež
PROČITAJ I OVO
Filpović dao 30.000 eura tvrtki s jednim zaposlenim da popisuje proizvode
KONTROVERZE
Filpović dao 30.000 eura tvrtki s jednim zaposlenim da popisuje proizvode
ZAGREB - Prije tjedan dana iz Filipovićevog Ministarstva gospodarstva na stranicu Kretanje cijena ubacili su i cijene iz sedam trgovačkih lanaca koji im nisu htjeli dostavljati cijene.
Dars lani s većim prihodom i dobiti
RAST
Dars lani s većim prihodom i dobiti
LJUBLJANA - Tvrtka Dars lani je ostvarila 494,5 milijuna eura prihoda, što je oko pet posto više nego godinu prije. Neto dobit zaustavila se na 135,1 milijun eura, dok je u 2021. iznosila 112,7 milijuna eura, navodi se u nerevidiranom izvješću o poslovanju koje je Dars danas objavio na stranicama Ljubljanske burze.
PIK Rijeka prodaje i pekaru na Vežici
PRODAJA
PIK Rijeka prodaje i pekaru na Vežici
RIJEKA – Nakon Tonke, i miris riječkog kruha nestat će iz grada, a vrijeme će pokazati koliko se (i) ovog puta može vjerovati najavama Gina Pastorčića, direktora PIK-a, da se proizvodnja kruha i tjestenine samo seli izvan Rijeke, na Kukuljanovo.
Zračna luka Pula ponovo otvorena
OTVORENJE
Zračna luka Pula ponovo otvorena
PULA - Pulska Zračna luka od sutra će ponovno biti otvorena za sav promet, a promet će se, izuzev leta Croatia Airlines OU631 Pula – Zagreb u šest sati ujutro, odvijati po redovnom redu letenja, priopćili su večeras iz Zračne luke Pula.
Ryanair obustavlja letove iz Tuzle
POTEZI
Ryanair obustavlja letove iz Tuzle
TUZLA - Između aviokompanije Ryanair i Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) nastao je problem, koji se odražava na saradnju sa Međunarodnim aerodromom Tuzla.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE