GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Posebne nagrade za Upravu JGL-a

Posebne nagrade za Upravu JGL-a
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2020 / 08:53
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA – Redovna godišnja glavna skupština Jadran-Galenskog laboratorija d.d. Rijeka prihvatila je prijedlog upravnog odbora za isplatu posebnih nagrada za postignute posebne rezultate u radu i razvoju tvrtke prošle godine.

Tako će članovima Upravnog odbora JGL-a biti isplaćeno ukupno 2,1 milijun kuna. Za rezultate ostvarene u prošloj godini predsjednik Upravnog odbora Ivo Usmiani dobit će nagradu od 602.234 kune bruto. Marini Pulišić bit će dodijeljeno 503.052 kune, a Zdravku Saršonu 321.655 kuna. Eva Usmiani Copobianco nagrađena je s 301.111 kuna, Grozdana Božić s 250.926 kuna, a Dorotea Pernjak Banić sa 139.010 kuna.

Skupština dioničara odobrila je Upravnom odboru i kupnju dionica JGL-a u idućih 36 mjeseci, a od važnijih odluka još valja istaknuti isplatu dividende od 9 kuna po dionici. Dividenda će biti isplaćena iz zadržane dobiti ostvarene još 2008. godine s obzirom na to da je prošlogodišnju dobit od 77,9 milijuna kuna JGL odlučio zadržati i rasporediti u ostale rezerve za neotpisane troškove razvoja iskazanih u aktivi (6 milijuna kuna). Dividenda će biti isplaćena najkasnije u roku od 30 dana, a Upravni odbor još mora donijeti odluku o točnom datumu isplate. Pravo na dividendu imat će dioničari koji budu upisani u depozitoriju 15 dana prije isplate, piše Novi list.

– Zahvaljujem svim zaposlenicima na uloženim naporima i postignutim sjajnim rezultatima u prošloj godini. U uvjetima pojačanih konkurentskih pritisaka, ali i slabljenja makroekonomske situacije ostvarili smo dvoznamenkasti rast svih ključnih brendova, na gotovo svim tržištima na kojima imamo vlastite operacije, kazao je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a, kompanije koja je tijekom 2019. putem B2C (Business to Customer) ili B2B (Business to Business) suradnji poslovala na 60 tržišta svijeta.

– Posebno nas raduje široka baza našeg rasta. B2B segment predvodi rast (+46 posto) koji slijedi svaki od naših najvećih brendova – Vizol S kapi za suho oko s 37 posto rasta, Meralys sprejevi za nos s povećanjem prodaje od ukupno 29 posto, te dvoznamenkaste stope rasta svih ostalih vodećih brendova poput Aqua Marisa, Dramine i Aknekutana. Zahvaljujući odličnim financijskim i tržišnim rezultatima, te posljedično značajno poboljšanom pozicijom neto duga, koji smo smanjili na 2.8x EBITDA, te novčanog tijeka, uspjeli smo krajem godine refinancirati obveznice uz fiksnu kamatnu stopu od 1,75 posto u kunama na pet godina. Ponosni smo na ostvarenu, najnižu kamatu na korporativne obveznice u nefinancijskom sektoru u povijesti hrvatskog tržišta kapitala, zaključio je Vučić.

Ivo Usmiani kazao je da nakon investicije od 361 milijun kuna u kompleks JGL Pharma Valley iz 2015. godine, JGL ulazi u drugu fazu ulaganja s projektom Integra 2020, s ciljem daljnjeg zadovoljavanja potražnje za JGL-ovim proizvodima, kao i integracije procesa istraživanja i razvoja, proizvodnje i kvalitete na jednom mjestu.

– Projektom je predviđeno 60 postotno povećanje kapaciteta sterilne proizvodnje, izgradnja pilot pogona, ulaganje u laboratorije za razvoj i kvalitetu, te proširenje skladišnih kapaciteta. Novom investicijom na Svilnom, vrijednom više od 250 milijuna kuna, visoko podižemo našu razvojno-tehnološku kompetentnost i globalnu konkurentnost u odabranim terapijskim segmentima, što smatram izuzetno značajnim za naš daljnji iskorak na globalno tržište zdravlja, najavio je Usmiani zaključujući kako Integra 2020 nosi novu, razvojnu dimenziju budućnosti JGL-a na putu stabilnog i održivog rasta.

Tagovi: Jadran Galenski laboratorij, Eva Usmiani Copobianco, Mislav Vučić, Ivo Usmiani, Marina Pulišić, Zdravko Saršon,
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE