GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Posao može biti luksuz ako u njemu uživate

Posao može biti luksuz ako u njemu uživate
RAD I ZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2018 / 20:44
Autor: Monika Kubelj
LJUBLJANA - Mrzite svoj posao? Ne vjerujete da se može raditi i uživati, i istodobno se zabaviti?

Neki ljudi nisu spremni učiniti ništa za svoju budućnost, iako stalno se ljute na svoju plaću, šefove, odnose na radnom mjestu. Posao može biti luksuz ako ste odabrali ono što znate i uživate u tome. U budućnosti će zadovoljstvo radnim mjestom biti jedan od ključnih čimbenika, jer kvalitetan radnik postaje sve traženiji.

Nezadovoljstvo radnim mjestom ozbiljan je problem. Budući da ti problemi mogu biti povezani osobito sa samopoštovanjem, s dubokim osobnim nezadovoljstvom, neriješenim odnosima iz prošlosti, imaju veliki utjecaj na sva područja života, a ne samo na onih osam radnih sati.

Stalno krivite da vam rad, šefovi, uvjeti rada, novac koji vam daju, uništavaju život, a u osnovi sve su to isprike.

Učinite nešto! Nemojte čekati da drugi rješavaju vaše probleme.

Ponekad čujemo da se stvari mogu riješiti same. Možda. Ali najveći dio je vaš. Ali svatko sam poduzima korake u životu. Ne partner, ne prijatelj, ne suradnik. Vi sami. Pa ipak, zanimljivo je pitati zašto inzistiramo na radu u kojem ne uživamo. Iz straha. Strah je važan alat s kojim poslodavac prvenstveno računa.

Računa na vaš strah. Da ćete, iako vam neće podići plaću ... iako neće uzeti u obzir vaše ideje ... iako će i dalje postupati neljudski s vama ... čekati malo duže. Strah od onoga što će se dogoditi ako izgubite svoj posao i ne možete pronaći novi.

Kako i što učiniti i zašto je važno da nešto uradite za sebe, pročitati na www.luksuz.net.

Tagovi: posao, rad, radna snaga, tržište rada
PROČITAJ I OVO
Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj
MOĆ I BIZNIS
Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj
ZAGREB - Članica Uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio drugu je godinu zaredom na Liderovoj konferenciji "Žene u biznisu" proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj, objavio je u četvrtak poslovni tjednik Lider.
EK: Javni mediji imaju posebnu ulogu, zabrinutost zbog STA
MEDIJI
EK: Javni mediji imaju posebnu ulogu, zabrinutost zbog STA
BRUXELLES - Potpredsjednica Europske komisije za vrijednosti i transparentnost Vera Jourova izrazila je u četvrtak zabrinutost zbog odluke slovenske vlade o obustavi financiranja slovenske novinske agencije STA, istaknula da javni mediji imaju posebnu ulogu u EU-u te pozvala zemlje članice da ne vrše pritisak na njih.
Opća svađa u Zračnoj luci Pula
PROBLEMI
Opća svađa u Zračnoj luci Pula
PULA - Zvonimir Lokmer, predsjednik Nezavisnog sindikata Zračne luke Pula, poslao je danas dopis u kojem se obrušio na kolege iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD).
Nestašica brodskih kontejnera izbacila u prvi plan luke Koper i Trst
TERET
Nestašica brodskih kontejnera izbacila u prvi plan luke Koper i Trst
BEOGRAD - Uprkos usporenju globalnih lanaca snabdevanja i recesiji, kupci zatvoreni u svojim kućama naručivali su proizvode onlajn u rekordnim količinama. Proizvođači iz Kine morali su da proizvode prekovremeno, a neko je sve to morao da isporuči.
Vlada: Ugostitelji oslobođeni plaćanja dijela naknada
ODLUKE
Vlada: Ugostitelji oslobođeni plaćanja dijela naknada
ZAGREB - Vlada je u četvrtak donijela odluku da se poduzetnici kojima je obustavljen rad temeljem odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite radi sprječavanja prijenosa bolesti covid-19 oslobađaju obveze plaćanja zakupnine i naknade za korištenje poslovnih prostora u državnom vlasništvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE