GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Porsche Croatia donirao riječke srednjoškolce

Porsche Croatia donirao riječke srednjoškolce
DONACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2022 / 13:45
Autor: SEEbiz
RIJEKA – Riječka Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja i Porsche Croatia potpisali su ugovor o suradnji u sklopu kojeg je ovoj obrazovnoj ustanovi uručena vrijedna donacija specijaliziranog vozila za potrebe školovanja svih učenika.

Donacijom je na trajno raspolaganje uručen model vozila Volkswagen Touran s unaprijed programiranim greškama, a koje će u svojoj praktičnoj nastavi popravljati učenici riječke škole. Na taj je način za sve učenice i učenike koji se obrazuju za automehaničare, automehatroničare i autolimare osigurana mogućnost dodatne edukacije provođenjem praktične nastave na tehnologiji proizvođača automobila koji su najzastupljeniji u Hrvatskoj.

„Naše učenike kroz nastavu osposobljavamo za popravljanje i održavanje automobila, teretnih vozila i kamiona. Praktična nastava u strukovnom obrazovanju je nužnost i prioritet zbog čega nas ova suradnja posebno veseli. Donacijom Porsche Croatije dobili smo vozilo koje će biti od neizmjerne koristi za edukaciju naših učenika i njihovu pripremu za tržište rada. Uz to, ovim novitetom imamo mogućnost podići razinu kvalitete obrazovanja za učenike koji danas pohađaju našu školu, ali i generacije učenika koji će ju pohađati narednih godina“, pojasnio je Gojko Miletić, ravnatelj Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci.

Uz donaciju vozila, nastavnicima i učenicima riječke škole na raspolaganju će biti i stručnjaci za školovanje u servisnoj tehnici tvrtke Porsche Croatia, koji će im pružati svu potrebnu podršku. Tako je prilikom donacije održana edukacija nastavnog kadra i profesora koji će voditi praktičnu nastavu za učenike koji se danas obrazuju u toj školi.

„Automobilska industrija sve se brže mijenja, a razvojem tehnologije unutar novih vozila, javlja se i potreba za novim znanjima automehaničara. Nadamo se kako će ovom donacijom naši budući kolege i stručnjaci dobiti priliku za još kvalitetnije usavršavanje svojeg znanja, te da ćemo im učenje učiniti zanimljivijim i zabavnijim. Porsche Croatia prepoznaje vrijednost riječke Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja, te entuzijazam svih nastavnika, ravnatelja i učenika zbog čega smo posebno sretni što smo mogli ovom donacijom podržati njihov rad i obogatiti obrazovni proces“, izjavio je Marko Blažević, direktor Postprodaje u Porsche Croatia.

Provedbom ove donacije Porsche Croatia nastavlja s programom sustavnog ulaganja u zajednicu u sklopu svoje strategije društveno odgovornog poslovanja. U sklopu navedenog je, između ostalog, tijekom proteklih 10 godina obnovljeno 20 dječjih igrališta diljem Hrvatske, te od 2019. godine pružena financijska podrška brojnim studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz sudjelovanje u humanitarnoj akciji "Korak u život" u organizaciji Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Tagovi: Porsche Croatia, Riječka Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja, Marko Blažević, Gojko Miletić
PROČITAJ I OVO
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
U Hrvatskoj aktivno 176.882 poslovnih subjekata
STATISTIKA
U Hrvatskoj aktivno 176.882 poslovnih subjekata
ZAGREB - U Hrvatskoj je krajem lipnja bilo 316.052 registriranih poslovnih subjekata, od čega 56 posto ili 176.882 aktivnih, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
McDonalds ponovno otvara svoje restorane u Ukrajini
RESTORANI
McDonalds ponovno otvara svoje restorane u Ukrajini
ZAGREB - McDonald's je najavio da će ponovno otvoriti restorane u Ukrajini koji su prestali s radom u ožujku, nakon početka ruske invazije, javlja BBC u četvrtak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE