GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ponovno otvorena Amazinga

Ponovno otvorena Amazinga
OTVORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 17:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mnoge je Zagrepčane, a posebno one mlađe i s obitelji, razveselila vijest o ponovnom otvaranju Amazinge, najvećeg europskog family entertainment centra koji posluje u paviljonu 36 Zagrebačkog velesajma

Amazinga je zbog pandemije koronavirusa s radom prestala sredinom ožujka, a do tada ju je, u svega dva i pol tjedna od velikog otvaranja, posjetilo preko 20 000 posjetitelja od kojih su se mnogi prvi put susreli s konceptom family entertainment centra 21. stoljeća.

"Da je zabava, a posebno ona koja uključuje i fizičku aktivnost, jedna od gorućih potreba Zagrepčana nakon gotovo dvomjesečnog mirovanja pokazuju i reakcije oduševljenja naših korisnika kada su saznali da je Amazinga opet otvorena" izjavio je Mario Belužić, voditelj atrakcija u Amazingi.

"Čini mi se da su sada najsretniji mališani koji će ipak uspjeti proslaviti odgođene rođendane, ali ne mirovanjem u stanu nego skačući i trošeći energiju.. Vjerujem da je i roditeljima laknulo jer konačno mogu ispuniti obećanja koja su dali djeci, pa makar i s par tjedana zakašnjenja. Rođendani koji su otkazani zbog korone opet se zakazuju, a kod nas su hit dječji rođendani na trampolinima ili mini trampolinima za djecu do 6 godina. Čini mi se kao da odjednom svako dijete u Zagrebu za rođendan želi skakati sa svojim prijateljima na trampolinima, igrati laser tag, ili osvajati ninja poligon” dodaje Belužić.

Upravo je s Amazingom otvoren i prvi trampolinski park ne samo u Zagrebu nego i u čitavoj Hrvatskoj, a otvaranje je izazvalo golem interes, do te mjere da je prodaja ulaznica za trampoline više puta zaustavljana zbog dostizanja maksimuma kapaciteta.

Hrvati su za skakanje na trampolinima do sada morali putovati sve do Ljubljane ili Budimpešte, no puste kilometre koje su neki tukli sada počinju shvaćati i njihovi prijatelji i poznanici koji su zbog toga često imali upitnike nad glavom.

"Percepcija trampolina kod ljudi je obično nekakva okrugla površina na kojoj se skače gore-dolje, no trampolini su zapravo puno zanimljiviji i zabavniji od toga. U našem slučaju, govorimo o trampolinskom parku sastavljenom od 14 trampolinskih atrakcija koji zauzima 1900 kvadrata. Recimo, kod nas možete igrati graničara na trampolinima, možete zakucavati koš (dunk), skakati u bazen sa spužvama s trapeza, skakati na zračni jastuk uz poneki salto, preskakivati rotirajuću gredu ili igrati mini nogomet na trampolinima. Ali, možete i ozbiljno trenirati na trampolinima visokih performansi koje uglavnom koriste sportaši i iskusniji skakači," objašnjava Belužić.

Premda kolosalnih dimenzija, trampolinski park od 1800 kvadrata nije niti polovica Amazinge koja posjetiteljima, premijerno u Hrvatskoj, nudi i pregršt drugih atrakcija među kojima su laser tag, laser maze, VR park, mini cars, softplay s toboganima, mini ninja course s mini trampolinima, arkade i adrenalinski park, a tome treba pridodati još i karting stazu, escape room i axe throwing koji su također u sustavu Amazinge, ali posluju pod sestrinskim brandovima u susjednom paviljonu Zagrebačkog velesajma.

Jedna od standardno najuzbudljivijih atrakcija u Amazingi sada je posebno zanimljiva svima koji uoči ljeta i godišnjih odmora žele izgubiti višak kilograma i pripremiti se za plažu. Riječ je o laser tagu koji kod prosječne odrasle osobe u samo 10 minuta spali između 250 i 500 kcal. Igra je najsličnija paintballu uz razliku što se igrači, umjesto kuglicama, gađaju laserskim zrakama, a igrači si ne smiju dozvoliti stajanje na mjestu jer bi tako postali lake mete. Umjesto toga cijelo vrijeme moraju bježati ili hvatati druge igrače što rezultira visokom kalorijskom potrošnjom koja se, zbog navale adrenalina i uzbuđenja, praktički ni ne osjeti, a sve se odvija u laser tag areni na čak 400 kvadrata, koja može primiti i do 22 igrača u jednoj igri.

Tagovi: Amazinga, Zagrebački velesajam, Mario Belužić
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE