GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poljski avioprijevoznik LOT kupuje njemački Condor

Poljski avioprijevoznik LOT kupuje njemački Condor
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2020 / 13:54
Autor: SEEbiz / H
VARŠAVA - Poljski avioprijevoznik LOT kupit će njemačku zrakoplovnu kompaniju Condor, objavile su u petak dvije kompanije, najavljujući kreiranje vodeće zrakoplovne grupe u Europi koja će godišnje prevoziti više od 20 milijuna putnika.

Njemački Condor bio je podružnica propalog britanskog turoperatera Thomasa Cooka. Nakon sloma krovne kompanije njemačka vlada pritekla mu je u pomoć premosnim kreditom od 380 milijuna eura.

Ponudu za njemačkog prijevoznika poslao je vlasnik LOT-a Polish Aviation Group (PGL) i odabrana je kao najatraktivnija. Očekuje se da će transakcija, nakon pribavljanja regulatornih dozvola, biti završena do travnja.

Vrijednost ponude nije navedena.

Condor ima flotu od 50 zrakoplova dok ih LOT ima 80. Poljska kompanija koncentrirana je na srednju i istočnu Europu i prošle je godine prevezao više od 10 milijuna putnika, "više nego dvostruko više nego četiri godine ranije", navodi se u priopćenju.

PGL je u 2019. generirao prihode od oko 1,9 milijardi eura.

Condor je financijsku godinu 2018/2019. zaključio s operativnom dobiti od oko 58 milijuna i prihodima od oko 1,7 milijardi eura. Godišnje prevozi oko 9,4 milijuna putnika iz osam zračnih luka na oko 90 destinacija u Europi, Africi i Americi.

"Kupnja Condora savršeno se uklapa u strategiju PGL-a a jamči budućnost i Condoru", ističe u priopćenju predsjednik upravnog odbora PGL-a Rafal Milczarski, najavljujući razvoj brenda njemačke kompanije i njegovo uvođenje na druga europska tržišta.

LOT i Condor zajedno će kreirati jednog od vodećih zrakoplovnih prijevoznika u Europi koji će godišnje prevoziti 20 milijuna putnika, ističu dvije kompanije u priopćenju.

Najavile su povrat cijelog iznosa premosnog kredita koji je Condoru odobrila njemačka državna razvojna banka KfW, a jamstvo su izdale savezna vlada i savezna država Hessen.

Tagovi: kompanija LOT, Condor
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE