GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pokrenuta ulaganja od 525 milijuna kuna u Valamar hotele, ljetovališta i kampove

Pokrenuta ulaganja od 525 milijuna kuna u Valamar hotele, ljetovališta i kampove
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2021 / 14:01
Autor: SEEbiz
POREČ – S ciljem podizanja kvalitete portfelja hotela, ljetovališta i kampova, razvoja zelenog turizma i digitalizacije poslovanja, ulaganja u objekte pod upravljanjem Valamara ove će jeseni doseći 525 milijuna kuna.

U 2022. godini planirane su investicije u Helios Faros d.d. u Starom Gradu na Hvaru u vrijednosti od oko 220 milijuna kuna, kroz partnerstvo Valamara i PBZ Croatia osiguranje društva za upravljanje mirovinskim fondovima. Ulaganja se odnose na izgradnju prvog održivog ljetovališta Valamar Amicor Green Resort, završetak investicija u Hvar [PLACESHOTEL] by Valamar, izgradnju Aquamar bazenskog kompleksa te ukupno uređenje turističke zone. Valamar Amicor Green Resort novi je Valamar koncept potpuno održivog eko ljetovališta koji će poštivati najviše standarde zelene gradnje što uključuje ekološki prihvatljive materijale s minimalnim utjecajem na okoliš, korištenje obnovljivih izvora energije i visoku razinu energetske učinkovitosti.

Petogodišnji plan ulaganja u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab vrijedan 2,1 milijarde kuna bit će usmjeren na rekonstrukciju i izgradnju ljetovališta u okviru Imperial Riviere, zajedničke asset kompanije za ulaganja i razvoj turističke imovine Valamara i Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Ove jeseni pokrenute su investicije vrijedne oko 125 milijuna kuna u rekonstrukciju Dalmacija [PLACESHOTEL] by Valamar i finalizaciju hotela Meteor u Makarskoj, te kompletno uređenje plaže hotela Padova na Rabu. Također, tokom 2022. nastavit će se s intenzivnom pripremom projekata ulaganja u rekonstrukciju dva hotela u Dubrovniku, izgradnju novog ljetovališta, te multimedijalnog centra i hotela. Na Rabu će se nastaviti i s pripremom projekta rekonstrukcije i izgradnje dva ljetovališta na području Suhe Punte.

Valamar Riviera će 2022. godine dodatno uložiti 180 milijuna kuna u kampove Istra i Lanterna, kompletnu rekonstrukciju hotela Corinthia u Baški na otoku Krku po standardima brenda Sunny Plus, te rebranding Bellevue hotela u Rapcu u Valamar hotel za obitelji. Valamar nastavlja i s ulaganjima u projekte energetske učinkovitosti i digitalne transformacije. U 2022. godini Valamar Obertauern hotel u Austriji proširiti će svoju ponudu s novim unutarnjim bazenom te će se pripremiti investicija u hotel Marietta koji će nakon uspješne akvizicije ove jeseni postati drugi hotel pod Valamar brendom u Austriji.

Održivi zeleni turizam i digitalna transformacija, te ulaganja u premium segment činit će okosnicu razvoja Valamar portfelja u narednom periodu, uz poseban fokus na daljnje unapređenje uvjeta rada za zaposlenike te podizanje atraktivnosti zanimanja i razvoja karijere u turizmu.

Tagovi: Valamar Riviera, Helios Faros, Valamar Obertauern hotel, Valamar Amicor Green Resort, PBZ Croatia osiguranje
PROČITAJ I OVO
Pomorci nikad nisu bili ovako traženi
POTRAŽNJA
Pomorci nikad nisu bili ovako traženi
RIJEKA - Povećana gospodarska aktivnost dovela je do buma vozarina i potražnje za brodskim prostorom, a rat u Ukrajini znatno je otežao ukrcaj pomoraca iz Rusije i Ukrajine koji čine ozbiljan postotak pomorskih časnika u svijetu.
Krah Beroševa projekta Novog imunološkog zavoda
NEUSPJEH
Krah Beroševa projekta Novog imunološkog zavoda
ZAGREB - Novi Imunološki zavod trebao se graditi u Brezju, ministar ga je najavljivao kao nacionalno blago, a sada je sve blokirano jer je država još uvijek u sporu s unucima poznatog židovskog bankara i poduzetnika koji traže povrat svoje djedovine.
Luka Koper: Europske luke su pod velikim pritiskom
PRITISAK
Luka Koper: Europske luke su pod velikim pritiskom
KOPER - Luka Koper i cjelokupna slovenska logistika suočeni su s brojnim izazovima zbog kašnjenja u lancima opskrbe i rasta cijena energenata. Popunjenost skladišnih površina veliki je pritisak za Luku Koper.
Proizvodnja drva 4,7 posto manja, cijene 2,3 posto više
DRVO
Proizvodnja drva 4,7 posto manja, cijene 2,3 posto više
ZAGREB - U Hrvatskoj je u 2021. bilo oko 2,75 milijuna hektara šumskog zemljišta, gotovo isto kao i godinu dana prije, proizvedeno je ukupno 4,98 milijuna kubičnih metara drva ili 4,7 posto manje, a prosječne cijene prodanog drveta su porasle za 2,3 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Smanjuje se broj stečajeva i likvidacija hrvatskih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Smanjuje se broj stečajeva i likvidacija hrvatskih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE