GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podružnica Deutsche Telekoma potvrdila provalu u bazu podataka u SAD-u

Podružnica Deutsche Telekoma potvrdila provalu u bazu podataka u SAD-u
PROVALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2021 / 14:07
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Hakeri su provalili u bazu podataka T-Mobilea, potvrdila je američka podružnica Deutsche Telekoma objavu s internetskog foruma, u kojoj se navodi i da su kompromitirani osobni podaci više od 100 milijuna korisnika.

Uvjereni smo da je "rupa" kroz koju su hakeri došli do podataka zatvorena, objavio je T-Mobile na blogu.

Kompanija nije potvrdila informaciju s internetskog foruma da su ukradeni podaci više od 100 milijuna korisnika, koju je u izvješću objavljenom u nedjelju navela digitalna medijska tvrtka Motherboard.

"Utvrdili smo neovlašteni pristup nekim podacima T-Mobilea, ali još nismo utvrdili jesu li uključeni i osobni podaci korisnika", poručili su iz T-Mobilea u ponedjeljak.

Motherboard je izvijestio da istražuju navode na forumu da se prodaje "gomila osobnih podataka", uključujući imena, fizičke adrese, telefonske brojeve i podatke o vozačkim dozvolama.

U objavi se T-Mobile ne spominje poimence, ali neimenovani haker izjavio je u razgovoru za Motherboard da su pribavili podatke više od 100 milijuna ljudi i da su do njih došli preko servera T-Mobilea, navodi Reuters.

"Motherboard je vidio uzorke podataka i potvrdio da sadrže točne informacije o klijentima T-Mobilea", stoji u izvješću, koje citira novinska agencija dpa.

"Provodimo opsežnu analizu u suradnji s forenzičkim stručnjacima za digitalni kriminal kako bismo provjerili valjanost tvrdnji i koordiniramo mjere s policijom", poručila je kompanija.

T-Mobile je prošli puta zabilježio provalu u bazu podataka u prosincu prošle godine.

Deutsche Telekom ima 64,78 posto udjela u T-Mobileu prema dogovoru s japanskim Softbankom, pokazuju podaci na internetskoj stranici njemačkog diva, koji je u drugom tromjesečju 80 posto prihoda ostvario na inozemnom tržištu, a većinu upravo u SAD-u.

Tagovi: T-Mobile USA, Deutsche Telekom
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE