GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravkinoj tvornici Kalnik bespovratnih 19,4 milijuna kuna za ulaganje u modernizaciju proizvodnje

Podravkinoj tvornici Kalnik bespovratnih 19,4 milijuna kuna za ulaganje u modernizaciju proizvodnje
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2021 / 16:07
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Podravkinoj tvornici Kalnik svečano je uručen ugovor o sufinanciranju projekta pod nazivom „Ulaganje u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, nove tehnologije i nove proizvode tvornice Kalnik“.

Tom projektu, ukupno vrijednom nešto više od 40 milijuna kuna, Ministarstvo poljoprivrede, prema odluci Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, odobrilo je 19.373.509,18 kuna bespovratnih sredstava. Projekt vrijedan 40.650.376,79 kuna prijavljen je na natječaj Program ruralnog razvoja 2014. − 2020., za provedbu mjere M.4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima.

Projekt su sufinancirale Europska unija iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Republika Hrvatska iz mjere 4.2.1. Programa ruralnog razvoja 2014. − 2020., a ugovor o sufinanciranju predsjednici Uprave Podravke dr. sc. Martini Dalić uručila je ministrica poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković.

Investicijsko ulaganje odnosi se na nabavu nove opreme, i to na liniju za prihvat, preradu i aseptičko punjenje voća, nabavu dodatnih vakuumskih kotlova s pripremom kako bi se osigurali dodatni kapaciteti proizvodnje te zamjenu i modernizaciju postojeće opreme za pakiranje. Investicija također uključuje građevinske radove na rekonstrukciji i sanaciji skladišnih prostora koji će se prenamijeniti u proizvodni prostor. Sve navedeno pozitivno će utjecati na kvalitetu sirovine te omogućiti proizvodnju novog asortimana proizvoda.

Ovim investicijskim ulaganjem uvode se novi proizvodi: džemovi, marmelade, ekstra džemovi, pekmez od šljiva, nove vrste ajvara, povrtni namazi, voćni namazi, voćna punila i proizvodi pakirani u takozvanu squeeze ambalažu.

Dio investicija u tvornici Kalnik vezan je uz postizanje ekonomije volumena u proizvodnji kondimenata i voćnih namaza, čime će se povećati cjenovna konkurentnost Podravkinih proizvoda, na domaćem, ali i na međunarodnim tržištima. Drugi dio investicija odnosi se na uvođenje novih pakiranja i ambalaže. U sljedećem koraku investicije će omogućiti pokretanje i novog inovacijskog ciklusa.
Vrijedi istaknuti kako se intenzivno radi i na razvoju BIO asortimana koji će biti sljedeći evolucijski korak razvoja Kalnika prema još višim razinama kvalitete proizvoda.

Mogućnosti sufinanciranja razvojnih projekata iz EU fondova od velike su važnosti za Podravku jer znatno pridonose kapitalnim ulaganjima, a ponajviše u smislu bržeg povrata na inicijalno ulaganje, kao i doprinosa očuvanju okoliša.

Tagovi: Podravka, Kalnik, fondovi EU, Martina Dalić, Marija Vučković
PROČITAJ I OVO
Studenac darovao 10.000 dionica udruzi Naš Hajduk
DONACIJE
Studenac darovao 10.000 dionica udruzi Naš Hajduk
SPLIT - Tvrtka Studenac darovala je udruzi Naš Hajduk 10.000 dionica čime je porastao ukupni udjel ove udruge u temeljnom kapitalu HNK Hajduk na 28,25 posto, izvijestili su u četvrtak iz te udruge.
Đ.Đ. Specijalna vozila ugovorila isporuku vagona vrijednih 68,9 milijuna kuna
POSLOVI
Đ.Đ. Specijalna vozila ugovorila isporuku vagona vrijednih 68,9 milijuna kuna
ZAGREB - Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava grupacije Đuro Đaković, s njemačkim je naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns u vrijednosti od 68,9 milijuna kuna.
Butković o žičari: Mijenja se pravilnik, očekujem rad žičare što prije
ŽIČARA
Butković o žičari: Mijenja se pravilnik, očekujem rad žičare što prije
ZAGREB - Ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak kako je razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem o žičari te su dogovorili da će Ministarstvo zdravstva izmijeniti svoj pravilnik pa očekuje da će žičara što prije početi s radom.
FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
PARTNERI
FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
ZAGREB - FlixBus kao mobilni partner tradicionalnih autobusnih prijevoznika, objavio je suradnju s Čazmatransom, vodećom hrvatskom kompanijom koja postoji na tržištu više od 70 godina.
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
PLASTIKA
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
WASHINGTON - Sjedinjene Države su zemlja koja daleko najviše doprinosi zagađenju plastikom u svijetu, pokazuje novo izvješće objavljeno u srijedu, koje poziva na razvoj nacionalne strategije kako bi se tome stalo na kraj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE