GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka predstavila sustav navodnjavanja koji će ponuditi kooperantima

Podravka predstavila sustav navodnjavanja koji će ponuditi kooperantima
NAVODNJAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2019 / 22:37
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Podravka je završila prvu fazu projekta navodnjavanja poljoprivrednih površina na području Koprivničko-križevačke županije i u srijedu ga predstavila javnosti, a riječ je o modelu koji će ponuditi svojim kooperantima.

Sustav se nalazi na površini od pet hektara u Sigecu u općini Peteranec, a cijeli se projekt provodi kroz više faza i obuhvaća otprilike 200 hektara poljoprivredne površine. Plan je da se projektu pridruži i Koprivničko-križevačka županija sa sufinanciranjem i potporama.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar je na predstavljanju sustava rekao da Podravka želi oživjeti poljoprivrednu proizvodnju, revitalizirati podravski kraj i cijelu županiju.

"Hvale vrijedan projekt, kojim ćemo nastojati cjelokupni tehnološki proces prenijeti na naše kooperante da podignu konkurentnost i prinose kako bi dugoročno i naša kompanija bila konkurentnija", rekao je Pucar.

Prvi čovjek Podravke je kazao da će projekt biti moguće transferirati na ostale proizvođače u županiji u čemu bi mogla pomoći i Koprivničko-križevačka županija.

"Želite li se danas baviti poljoprivredom, bez modernih tehnoloških rješenja jednostavno nije moguće biti konkurentan, jer ste prepušteni prirodi koja je iz godine u godinu sve ekstremnija.

Kada su u pitanju suše, moramo imati alternative, a to je navodnjavanje", istaknuo je Pucar i dodao da prezentirana investicija vrijedi 300.000 kuna, a njezin vijek trajanja je 10 godina.

Dodao je da je novac za navodnjavanje dostupan i iz EU-ovih fondova te da Podravka želi izgraditi tehnološki model kojeg će transferirati na kooperante.

Tagovi: Podravka, sustav navodnjavanja, navodnjavanje, Marin Pucar
PROČITAJ I OVO
Komunikacijski laboratorij nova PR agencija za korporativne komunikacije Nestlé Adriatica u Hrvatskoj
PR
Komunikacijski laboratorij nova PR agencija za korporativne komunikacije Nestlé Adriatica u Hrvatskoj
ZAGREB – Kompanija Nestlé Adriatic sklopila je ugovor o suradnji u području odnosa s javnošću s agencijom Komunikacijski laboratorij, a koja je s početkom siječnja ove godine postala novi partner za korporativne komunikacije.
Barilla preuzima Pasta Evangelists
ŠIRENJE
Barilla preuzima Pasta Evangelists
MILANO - Talijanski proizvođač tjestenine Barilla kupio je većinski udio u britanskom Pasta Evangelistsu, najavljujući povratak na tržište svježe tjestenine i proširujući ponudu putem interneta u vrijeme pandemije koronavirusa.
Firma koja gradi Beograd na vodi ušla u Mostogradnju
PARTNERI
Firma koja gradi Beograd na vodi ušla u Mostogradnju
BEOGRAD - Firma "Milenijum tim", koja je godinama unazad dobijala niz unosnih poslova bez tendera na izgradnji gasovoda po Srbiji i koja je od početka angažovana na projektu Beograd na vodi, sklopila je ugovor o strateškom partnerstvu sa GP Mostogradnja.
Aerodrom Nikola Tesla u 2020. imao 69,1% manje putnika
OŠTAR PAD
Aerodrom Nikola Tesla u 2020. imao 69,1% manje putnika
BEOGRAD – U poslednjem kvartalu 2020. Godine Aerodrom Nikola Tesla imao je 70,3 odsto manje putnika nego godinu dana ranije, dok je tokom čitave prošle godine bilo 69,1 posto putnika manje, saopštila je danas kompanija Belgrade airport, čija je matična grupacija VINCI Airports.
Pfizer privremeno Europi smanjuje isporuke cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Pfizer privremeno Europi smanjuje isporuke cjepiva protiv korone
NEW YORK - Pfizer radi na povećanju svojih proizvodnih kapaciteta i u tom razdoblju privremeno će smanjiti Europi isporuke svog cjepiva protiv covida-19, objavili su u petak ta tvrtka i norveški Institut za javno zdravlje (FHI).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE