GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka povećala dividendu

Podravka povećala dividendu
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2019 / 08:29
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Podravka je u pozivu za sjednicu Glavne skupštine najavila isplatu dividende od devet kuna po dionici.

S obzirom na aktualnu cijenu dionica od 390 kuna, riječ je o dividendnom prinosu od 2,3 posto. 

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 18 srpnja 2019. godine (dan stjecanja tražbine - record date). Datum od kojeg će se trgovati dionicom društva Podravka d.d. bez prava na isplatu dividende je 17. srpnja 2019. godine (ex date). Tražbina za isplatu dividende dospijeva na dan 16. kolovoza 2019. godine (dan isplate - payment date).

Podsjetimo, Podravka je prošle godine isplatila dividendu od sedam kuna. 

Neto dobit Grupe Podravka za prvo tromjesečje ove godine iznosila je 80,1 milijun kuna što predstavlja značajan rast od 14,8 posto u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine kada je ostvareno 69,8 milijuna kuna, objavljeno je jučer u poslovnom izvješću koprivničke kompanije za prvi kvartal. Rast prodaje profitabilnog asortimana uz istovremenu kontrolu operativnih troškova rezultiralo je dvoznamenkastim rastom profitabilnosti na svim razinama poslovanja.

Tagovi: Podravka, dividenda, ZSE:PODR-R-A
PROČITAJ I OVO
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
POTEZI
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
DUBROVNIK - Dionice Hotela Maestral danas su bile najveće dobitnice na Zagrebačkoj burzi. Cijena im je uzletjela 22,2 posto, na 330 kuna, uz 16,3 tisuće kuna prometa.
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
POSLOVI
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
ZAGREB - Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna HRK (7.765.911,00 BAM).
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
REGRES
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
SARAJEVO - Bez obzira na poslovne izazove koje je donijela pandemija, najveći proizvođač mineralne vode u BiH, kompanija Sarajevski kiseljak, nastavila je tradiciju te i ove godine isplatila regres svim svojim zaposlenicima.
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
PARTNERSTVO
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
BEOGRAD – Kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Glovom, pokrenula je novu uslugu kojom je omogućena dostava proizvoda iz dm-a na kućnu adresu. Putem Glovo zvaničnog sajta ili aplikacije kupci mogu da poruče proizvode koji će im biti dostavljeni za najviše 60 minuta.
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
MEDIJI U KRIZI
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
ZAGREB - Medijska kuća Styria, izdavač 24sata, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, u najavljenoj racionalizaciji poslovanja krenula je s otpuštanjem tridesetak zaposlenika i smanjivanjem plaća novinarima, medijskim zaposlenicima i menadžerima u 24sata od 5 do 25 posto
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE