GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka postala dijelom projekta Fakulteta prometnih znanosti Transportikum

Podravka postala dijelom projekta Fakulteta prometnih znanosti Transportikum
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2022 / 16:50
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Povezivanje akademske zajednice i gospodarstva zajednički je cilj obrazovnog i gospodarskog sektora.

Kako bi se povećale studentske kompetencije i snalaženje u realnim izazovima tijekom realizacije tehnoloških procesa s jedne strane, a gospodarstvenici dobili uvid u moderne i inovativne alate, ideje i metode kroz određene projektne zadatke, osmišljen je projekt Transportikum. Projekt koji postoji od 2015. godine pod nazivom Logistički praktikum od ove je godine preimenovan u Transportikum, a u njemu sudjeluju studenti 3. godine preddiplomskog te 1. i 2. godine diplomskih studija Promet i Inteligentni transportni sustavi i logistika Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te zainteresirani gospodarski subjekti.

„Ove se godine Podravka odlučila pridružiti projektu po prvi puta i pružiti priliku studentima da dobiju uvid u Podravkine tehnološke procese, surađuju s Podravkinim stručnjacima, daju svoje svježe ideje i viđenje pojedinih poslovnih situacija na temelju dosad stečenih znanja i vještina. Za one najbolje, s primjenjivim rješenjima, osigurana je novčana nagrada kao motivacija za daljnji rad i razvoj“, rekao je prilikom upoznavanja studenata zainteresiranih za Podravkine projektne zadatke Manuel Brković, glavni direktor za Lanac opskrbe.

Podravka je pred studente postavila dva projektna zadatka: prvi se odnosi na analizu postojećih izvedbenih pokazatelja tehnoloških sustava (KPI), a drugi na definiranje dinamičke cijene proizvoda i transporta.

Prilikom terenskog posjeta Podravki, voditeljica projekta prof. dr. sc. Jasmina Pašagić Škrinjar je rekla: „Tri su tima odabrala Podravkine projektne zadatke. Očekujemo studentska rješenja koja će Podravki pomoći u sagledavanju situacije iz različitih perspektiva i pomoći joj u implementaciji konkretnih rješenja za potrebe odrađivanja svakodnevnih poslova“.

Nakon inicijalnog sastanka između studenata i Podravkinih stručnjaka u veljači, tijekom ožujka i travnja se očekuju terenske posjete Podravki u svrhu što konkretnijeg formiranja rješenja projektnih zadataka. U svibnju je planirala predaja rješenja projektnih timova te prezentiranje i proglašenje najboljih rješenja na svečanoj završnici.

Tagovi: Podravka, Manuel Brković, Fakultet prometnih znanosti Transportikum
PROČITAJ I OVO
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE