GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka nastavlja suradnju sa zadrugama hrvatskih branitelja

Podravka nastavlja suradnju sa zadrugama hrvatskih branitelja
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2018 / 18:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - "Podravka" i zadruge hrvatskih branitelja kreću u drugu sezonu suradnje nakon što je ove godine ugovoren otkup više od 535 tona voća i povrća, istaknuto je u utorak na sastanku u Ministarstvu hrvatskih branitelja, gdje je obilježena prva godišnjica suradnje.

Godinu dana od potpisivanja sporazuma o suradnji na otkupu proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za "Podravkine" potrebe za industrijsku preradu od 2018. do 2020. godine održan je radni sastanak na kojem je istaknuto kako su postignuti rezultati vrlo ohrabrujući, a prepoznate su i mogućnosti za daljnji rast. Zato se s entuzijazmom kreće u drugu sezonu realizacije sporazuma, izvijestilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Ove je godine od OPG-ova hrvatskih branitelja i braniteljskih zadruga "Podravka" ugovorila otkup više od 535 tona voća i povrća za potrebe industrijske prerade, i to više od 320 tona povrća (rajčica, paprika, krastavci, feferoni) te više od 215 tona voća (prvenstveno šljive i jabuke).

"Provedbom sporazuma nastavljamo daljnju suradnju između 'Podravke' i braniteljskih zadruga kao važnom čimbeniku ukupnoga zadrugarstva i poljoprivredne proizvodnje", istaknulo je Ministarstvo hrvatskih branitelja nakon sastanka na kojem su analizirani ostvareni rezultati protekle sezone i dogovoren nastavak suradnje.

Suradnja je počela kako bi se poduprlo hrvatske branitelje u plasmanu njihovih proizvoda i osigurao njihov redoviti otkup, povezali domaći proizvođači, razvila domaća poljoprivreda i povećao udio domaćih sirovina u gotovim proizvodima.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, "Podravke" i referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja.

Tagovi: Podravka, zadruge hrvatskih branitelja, rajčica
PROČITAJ I OVO
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
POSLOVI
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
ZAGREB - Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna HRK (7.765.911,00 BAM).
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
REGRES
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
SARAJEVO - Bez obzira na poslovne izazove koje je donijela pandemija, najveći proizvođač mineralne vode u BiH, kompanija Sarajevski kiseljak, nastavila je tradiciju te i ove godine isplatila regres svim svojim zaposlenicima.
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
PARTNERSTVO
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
BEOGRAD – Kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Glovom, pokrenula je novu uslugu kojom je omogućena dostava proizvoda iz dm-a na kućnu adresu. Putem Glovo zvaničnog sajta ili aplikacije kupci mogu da poruče proizvode koji će im biti dostavljeni za najviše 60 minuta.
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
MEDIJI U KRIZI
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
ZAGREB - Medijska kuća Styria, izdavač 24sata, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, u najavljenoj racionalizaciji poslovanja krenula je s otpuštanjem tridesetak zaposlenika i smanjivanjem plaća novinarima, medijskim zaposlenicima i menadžerima u 24sata od 5 do 25 posto
Za vikend na autocestama 26 posto manje vozila nego lani
AUTOCESTE
Za vikend na autocestama 26 posto manje vozila nego lani
ZAGREB - Tijekom vikenda od 10. do 12. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka - Zagreb zabilježen je promet 551.653 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 28,5 milijuna kuna bez PDV-a, priopćili su u ponedjeljak iz Hrvatskih autocesta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE