GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka: Dividenda najniža u posljednjih pet godina

Podravka: Dividenda najniža u posljednjih pet godina
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2021 / 09:26
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Podravka je održala sjednice Uprave i Nadzornog odbora na kojima je predložena raspodjela dobiti.

Točnije, predlaže se dividenda od 9 kuna po dionici, što rezultira dividendnim prinosom od 1,6%. Analitičari InterCapitala napominju da je datum ex-dividende 28. srpnja 2021., dok je datum isplate 27. kolovoza 2021. godine.

Spomenuti prijedlog podliježe odobrenju Glavne skupštine.

Na donjem grafikonu donosimo vam povijesni pregled dividende tvrtke po dionici i prinosa na dividendu. Primjetno je kako se radi o najnižoj dividendi u posljednjih pet godina.

Grupa Podravka u 2020. godini ostvarila je neto dobit od čak 248,9 milijuna kuna, što predstavlja rast od 12,3 posto u odnosu na godinu prije, a rezultat je ponajprije organskog rasta, uz istodobnu kontrolu operativnih troškova.

Prihodi od prodaje Grupe Podravka porasli su za 93,8 milijuna kuna te su iznosili 4.503,2 milijuna kuna, što predstavlja rast od 2,1 posto u odnosu na godinu prije. Na kretanje prihoda od prodaje utjecao je rast obaju poslovnih segmenata, Prehrane i Farmaceutike.

Tagovi: Podravka, dividenda, Belupo, Martina Dalić
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE