GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počinje projekt dogradnje luke Baška vrijedan 41,1 milijun kuna

Počinje projekt dogradnje luke Baška vrijedan 41,1 milijun kuna
LUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 16:41
Autor: SEEbiz / H
BAŠKA - Ugovor o izvođenju radova dogradnje luke Baška, u projektu vrijednom ukupno 41,1 milijun kuna, potpisali su u četvrtak ravnatelj Županijske lučke uprave Krk Goran Lajnert i predstavnik izvođača radova, direktor tvrtke Aqua Mont Service Zdenko Dvornik, a bio je nazočan i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković .

Potpisivanjem ugovora o izvođenju radova označen je početak radova u luci Baška. Uz taj, potpisani su i ugovori o stručnom nadzoru građenja, vođenju građevinskog dijela projekta te o projektantskom nadzoru.

Od 41,1 milijuna ukupne vrijednosti projekta, europska bespovratna sredstva su 39,7 milijuna kuna, a ostatak financira Županijska lučka uprava Krk.

Radovi će obuhvatiti dogradnju postojećeg pristana, osigurati nužnu zaštitu akvatorija unutar lučkog područja te odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj plovidbi.

Razina usluge za korisnike javnih brodskih linija bit će veća, ponajprije zbog uređenja prilaza za osobe s invaliditetom te veće dostupnosti putničkog terminala vozilima dostave i hitne pomoći. Rok završetka radova je prosinac 2023.

Ministar Butković rekao je da je u suradnji sa županijskim lučkim upravama u Primorsko-goranskoj županiji, tj. u svih 7 obalnih županija, pokrenut veliki investicijski ciklus ulaganja u luke i pomorsko dobro.

"To je sada preko milijardu kuna aktivnih projekata, kojima se u svih sedam obalnih županija ulaže u pomorsko dobro, luke, rive, lukobrane, s 85 posto bespovratnih sredstava i na to možemo biti ponosni. Mi smo pomorska zemlja, okrenuta moru, a činjenica je da se u posljednje vrijeme nije ulagalo dovoljno, ulagalo se u održavanje, ali velikih investicija nije bilo, pa smo iskoristili priliku da uz pomoć europskih fondova, iz Operativnog programa Koherentnost i kohezija, u ovoj omotnici ugovorimo preko milijardu kuna projekata", izjavio je.

Butković je kazao da se na području Primorsko-goranske županije provodi pet takvih projekata, svi su aktivni, a neki se privode kraju, bez većih problema.

Župan Zlatko Komadina naveo je da je Primorsko-goranska županija poznata po ulaganjima u pomorsko dobro, pogotovo u sustav lučkih uprava. Naglasio je da su županijske lučke uprave, čiji su prihodi sada oko 60 milijuna kuna na godinu, partner ministarstvu za povlačenje sredstava Europske unije.

Projekt dogradnje luke Baška jedan je od prvih projekata prijavljenih na drugi krug poziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kojim se europska sredstva ulažu u lučku infrastrukturu, a povezuje otoke i osigurava kvalitetnije i sigurnije povezivanje otoka s kopnom.

Provodi ga Županijska lučka uprava Krk, a započeo je u rujnu potpisivanjem Ugovora o financiranju između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Županijske lučke uprave Krk, koja je korisnik bespovratnog novca europskih fondova.

Tagovi: Luka Baška, Oleg Butković, Goran Lajnert, Aqua Mont Service, Zdenko Dvornik
PROČITAJ I OVO
P2P Finance odsad i u Hrvatskoj
FINANCIRANJE
P2P Finance odsad i u Hrvatskoj
ZAGREB - P2P financijska platforma na jednom mjestu povezuje poduzeća s manjkom likvidnosti za financiranje obrtnog kapitala te poduzeća s viškom likvidnosti koja žele na siguran i jednostavan način profitabilno uložiti svoj novac.
Od 1. siječnja Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. i Hrvatske autoceste d.o.o. postaju jedna tvrtka
PRIPAJANJE
Od 1. siječnja Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. i Hrvatske autoceste d.o.o. postaju jedna tvrtka
ZAGREB - Na danas održanoj sjednici Vlade Republike Hrvatske dobivena je prethodna suglasnost na konačni prijedlog Ugovora o pripajanju društva Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. društvu Hrvatske autoceste d.o.o.
AZTN: Tržište osiguranja lani poraslo 6,5 posto
RAST
AZTN: Tržište osiguranja lani poraslo 6,5 posto
ZAGREB - Tržište osiguranja u Hrvatskoj u 2019. godini, sa zaračunatom bruto premijom od 10,6 milijardi kuna, poraslo je za 6,5 posto u odnosu na godinu prije, podaci su Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), čime se nastavio trend njegova rasta petu godinu zaredom.
Glovo očekuje dvostruko više prihode u godini pandemije
OČEKIVANJA
Glovo očekuje dvostruko više prihode u godini pandemije
MADRID - Španjolska inovativna kompanija za dostavu Glovo očekuje dvostruko veće prihode u ovoj godini zahvaljujući snažnom skoku potražnje u pandemiji koronavirusa, objavio je suosnivač Sacha Michaud.
Dina Tomšić izabrana za članicu Upravnog odbora UFI-ja
KARIJERE
Dina Tomšić izabrana za članicu Upravnog odbora UFI-ja
ZAGREB - Direktorica Zagrebačkog velesajma dr.sc. Dina Tomšić izabrana je za člana Upravnog odbora krovne svjetske asocijacije sajamske industrije UFI - The Global Association of the Exhibition Industry, iz europske kvote zemalja za trogodišnje mandatno razdoblje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE