GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počinje novi život Stefanela

Počinje novi život Stefanela
SPAS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 08:21
Autor: SEEbiz
MILANO - Butici talijanskog Stefanela ponovno su se s otvorili s početkom ožujka. Najava je uslijedila nakon što je tvrtka prošla ne baš slatko razdoblje restrukturiranja i prisilne uprave, a nakon što je talijanska OVS grupa početkom ove godine dobila zeleno svjetlo i preuzela ovaj povijesni brend, svoje 23 trgovine, sa sjedištem u Ponte di Piave.

Tako je modna budućnost ovog poznatog i voljenog talijanskog brenda najvjerojatnije osigurana, kako na prodajnim mjestima, tako i onom digitalnom. Ono što nas je u cijeloj priči pomalo rastužilo je saznanje da je tradicionalna trgovina Stefanel, ušuškana ispod veličanstvenih svodova prestižne milanske galerije Vittorio Emanuele II, ipak ustupila mjesto novim stanarima i spustila rolete na svoja dugogodišnja tri izloga na Piazza Duomo 21, piše ViaCarrera.

Iako je u velikim financijskim problemima i pod prisilnom upravom, Stefanel posljednje 2-3 godine vodi pravnu bitku s gradom Milanom zbog izloga svojih trgovina, a na svom je položaju ostao prošle godine, unatoč tome što je zakazan i poništen u u međuvremenu i ponovno organizirao aukcije za iznajmljivanje svog maloprodajnog prostora.

Na najljepšoj adresi za kupnju, nazvanoj Salotto di Milano, koja povezuje Duomo i milansku Scalu, još ste početkom prošle godine mogli birati šalove i skateboarde od kašmira, iako je grad Milano prvi od tri izloga dodijelio francuskoj modnoj kući 2019. Longchamp.

A došlo je do velikog spora između Stefanela i grada Milana oko zakupa tih 568 četvornih metara i poznata tri izloga, na koja je Stefanel imao pravo od 2007. godine, a za koji je 2018. godine zahtjev za obnavljanje ugovora odbijen. U redu za prvoklasnu lokaciju već je čekao spomenuti Longchamp, pobijedivši na javnoj dražbi održanoj tijekom 2019. godine.

Početna cijena na javnom natječaju u organizaciji grada Milana bila je 175 tisuća eura, među desetak sudionika bili su Porsche design Italia, Damiani i Camicissima, a krajem listopada 2019. pukla je vijest da je karta za najprestižniju lokaciju kupio Longchamp pošto se obvezao da preuzme manji lot prodajnog prostora, točnije 95 četvornih metara i jedan izlog, uz godišnju najamninu od 760 tisuća eura.

Potom su 17. veljače 2020. objavljene nove vijesti da je izdana druga parcela od 473 četvorna metra i da je Rolex (ili njegov koncesionar Damiani) naslijedio preostala dva poznata izloga Stefanela, po cijeni od 875 tisuću eura godišnje.

Turbulentni dani Stefanela, koji je u posljednjem desetljeću nagomilao preko 170 milijuna eura duga, nastavili su se i prošle godine, a zbog nesolventnosti i neuspjeha postizanja sporazuma s vjerovnicima, Ministarstvo gospodarskog razvoja odobrilo je program prijelaza na upravni nadzor sredinom srpnja 2020.

Tada je donesena odluka o prodaji, prikupljena su pisma interesa za cijelu tvrtku ili poslovne dijelove, prodaja marke Stefanel, nekretnine u sjedištu Ponte di Piave, mreža od 30 butika u Italiji i moguće vlasničko sudjelovanje za tvrtke u inozemstvu. Podnesene su dvije ponude, ali natječaj nije uspio, pa će novi natječaj biti pokrenut u studenom 2020.

A onda je 15. prosinca izvršni direktor OVS grupe Stefano Beraldo medijima najavio da su predali obvezujuću ponudu za kupnju određene imovine Stefanela, a prije svega za njegov povijesni brand. Tom je prigodom najavio ekskluzivne pregovore o akviziciji i otkrio da je ukupna ponuda vrijedna oko 3,2 milijuna eura.

"Želimo vratiti sjaj Stefanelu", komentirao je Beraldo u video pozivu, opisujući dalje strategiju. Ideja OVS-a bila je uklopiti ovaj povijesni brend u svoj portfelj, ojačati ženstvenu liniju i pleteninu, ‘pomladiti se’ i ovu premium marku učiniti pristupačnijom, kao i usredotočiti se na mrežne kanale prodaje. Glede formata butika, pojašnjeno je da tzv Corner Stefanel neće biti dio trgovine OVS, već će ostati neovisna prodajna mjesta.

Na samom početku ove godine, 11. siječnja, odobreno je preuzimanje Stefanela, a 1. ožujka finaliziran je prijenos vlasništva.

Iako se Stefanel oprostio od svoje poznate milanske adrese, postao je članom modne grupe koja danas kotira na Milanskoj burzi, a koja uključuje Upim, OVS, OVS kids i Blukids, a čiji su prihodi prije pandemije dosegli 1,5 milijardi eura.

A budući da je proljetna kolekcija već dugo spremna, možemo se samo nadati opuštanju zaključavanja i modnom povratku u sunčanu sezonu.

Tagovi: Stefanel, Milano, Longchamp, talijanska moda, Stefano Beraldo, OVS grupa, Ponte di Piave
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE