GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počinje gradnja Podravkinog logističko-distributivnog centra

Počinje gradnja Podravkinog logističko-distributivnog centra
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2023 / 13:22
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

Riječ je o jednoj od najvećih kapitalnih investicija u povijesti kompanije vrijednoj 48 milijuna eura od koje se očekuje da će zadovoljiti predviđeni rast prodaje, odnosno potrebu za skladišnim prostorom.

Budući logističko-distributivni centar prostirat će se na 26.000 četvornih metara, odnosno, kako je rekla predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, bit će površine tri nogometna igrališta.

"Novi centar bit će izgrađen po najmodernijim tehnološkim i softverskim trendovima u svijetu. Podravka će sa sadašnjih osam distributivno-logističkih mjesta ovim projektom imati jedan objedinjeni s mogućnošću daljnjeg proširenja", rekao je direktor Sektora logistike Gordan Drnas.

Centar bi trebao početi s radom u studenom 2024. godine, a za izvođača radova odabrana je tvrtka Radnik Križevci.

Martina Dalić je svečano obilježavanje početka radova iskoristila da se obrati radnicima kako bi najavila promjenu načina utvrđivanja plaća i nagrađivanja radnika. Istaknula je da dosadašnja praksa nije suvremena, primjerena okolnostima, veličini i snazi kompanije kao što je Podravka.

"Tijekom proteklih sastanaka obećala sam da će se sadašnja tarifa koja je napravljena 1997. godine modernizirati i uskladiti sa suvremenim praksama. Pripreme smo završili te ćemo sljedećih mjeseci zajedno vrlo intenzivno razgovarati i objasniti kako i na koji način bismo tarifu uspostavili", rekla je Dalić.

Najavila je da će se idući tjedan održavati zborovi radnika na kojima će biti riječi i o novom obračunu plaća i sustava nagrađivanja.

Istaknula je da promjenom tarife ni jedan zaposlenik neće primiti "ni cent nižu plaću".

Tagovi: Podravka, logistički centar, Radnik Križevci, Gordan Drnas, Martina Dalić
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE