GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počela izgradnja nove Podravkine tvornice tjestenine

Počela izgradnja nove Podravkine tvornice tjestenine
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2022 / 14:45
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Nova Podravkina tvornica tjestenine vrijedna 104 milijuna kuna izgradit će se uz postojeću Tvornicu juha i vegete i bit će to prvo ulaganje u izgradnju novih proizvodnih pogona prehrambenih proizvoda te kompanije nakon 15 godina, rečeno je u srijedu prilikom današnjeg početka radova.

Tvornica tjestenine prostirat će se na 4400 kvadratnih metara, a kapacitet će joj biti 10.000 tona na godinu.

"U novoj tvornici predviđen je i prostor za buduće širenje proizvodnje juha, jer trenutna iskorištenost postojeće tvornice je gotovo 100 posto i praktički cijele godine radimo u tri smjene. Nova tvornica s radom će početi u ljeto sljedeće godine i otvorit će se radna mjesta za 20 novih radnika", rekao je direktor proizvodnje Podravke Branimir Perković

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić istaknula je kako će tvrtka nakon izgradnje nove tvornice uspostaviti kontrolu nad proizvodnjom te svoje strateške sirovine. Za sada se ona u manjoj mjeri proizvodi u Podravkinoj tvornici Žito u Ljubljani dok se ostatak nabavlja na tržištu.

"Optimalnim se pokazalo da se tjestenina proizvodi ovdje u Koprivnici, gdje se proizvode i juhe. Općenito, cilj Podravke nije da postane dominantni igrač u proizvodnji te sirovine, ali nam je cilj da one tržišne pozicije koje trenutno imamo zadržimo, ali da ih i proširimo u mjeri u kojoj je to moguće, naročito na hrvatskom tržištu", rekla je Dalić.

Podsjetila je i kako je Podravka u zadnje vrijeme u nove strojeve i linije u Tvornici koktela uložila 30 milijuna kuna dok je u tvornici Kalnik u Varaždinu instalirana linija vrijedna više od 40 milijuna kuna. S modernizacijom proizvodnje uskoro će se početi i u Mesnoj industriji Danica.

Tagovi: Podravka, nova tvornica tjestenine, Martina Dalić, juha, vegeta
PROČITAJ I OVO
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
KARIJERE
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
ZAGREB - VIDI, izdavačka kuća i edukacijsko-tehnološki start-up, ubrzano se razvija uslijed investicije VC fonda Feelsgood. Razvoj tvrtke osnažit će pozicija novog operativnog direktora (Chief Operating Officer) koju preuzima Krešimir Dominić.
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
UZLET
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
BERLIN - Njemački proizvođač oružja i inženjerska tvrtka Rheinmetall trebala je u ponedjeljak biti uključena u DAX indeks 40 vodećih dionica na Frankfurtskoj burzi, istiskujući Fresenius Medical Care (FMC) stručnjaka za dijalizu.
Eastern Mining krajem godine počinje s preradom rude u Varešu
RUDE
Eastern Mining krajem godine počinje s preradom rude u Varešu

VAREŠ - Istraživanje cinka, olova i srebra na području Općine Vareš ide planiranom dinamikom, a izgradnja infrastrukture, uključujući i tvornicu za preradu rude privodi se kraju dok se početak proizvodnje očekuje u trećem kvartalu 2023. godine.

Payten od kompanije NoteMachine Adria preuzeo više od 150 bankomata na Jadranu
BANKOMATI
Payten od kompanije NoteMachine Adria preuzeo više od 150 bankomata na Jadranu
ZAGREB - Kompanija Payten, lider na području ATM i POS usluga u Hrvatskoj te član ASEE grupe, jedne od najvećih IT kompanija u jugoistočnoj Europi, preuzeo je mrežu od preko 150 bankomata diljem hrvatske obale od tvrtke NoteMachine Adria.
Sindikati Petrokemije najavljuju prosvjed i apeliraju na pokretanje proizvodnje
NEZADOVOLJSTVO
Sindikati Petrokemije najavljuju prosvjed i apeliraju na pokretanje proizvodnje
KUTINA - Reprezentativni sindikati Petrokemije ustvrdili su u ponedjeljak da što prije treba pokrenuti proizvodnju u Petrokemiji jer postrojenja nisu radila godinu dana te dovršiti proces promjene vlasništva nad dijelom dionica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE