GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plurato Sailfin: Hrvatska električna daska koja lebdi nad morem

Plurato Sailfin: Hrvatska električna daska koja lebdi nad morem
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2021 / 10:30
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Apsolutni hit ovog ljeta bit će električna daska koju će ovinici o adrenalinu, avanturisti kao i svi zaljubljenici u aktivnosti na vodi zasigurno željeti probati, piše u nedjelju Večernji list.

Riječ je o jedinstvenom proizvodu nazvanom Plurato Sailfin, prvoj hrvatskoj električnoj hidrokrilnoj dasci, osmišljenoj i proizvedenoj u Splitu koja se na našim plažama pojavila prošlog ljeta.

“S cijelom pričom krenuli smo prije četiri godine kad je napravljen prvi prototip. Do današnjeg dana smo znatno unaprijedili sve procese proizvodnje i izradili proizvod vrhunske kvaliteta i dizajna u kojemu mogu uživati ne samo iskusni vozači već i početnici”, kazao je Bože Šarić, voditelj prodaje startupa Plurato koji je razvio ovaj jedinstveni proizvod.

Kako su do sada uglavnom bili okrenuti inozemnom tržištu, u Hrvatskoj se za njih malo zna iako im ovo nije prva inovacija.

“Ova hidrokrilna daska nije prva stvar koju smo razvili. Već ranije smo razvili dron koji može letjeti 24 sata, razvili smo i robot za automatsko zalijevanje staklenika kao i robot koji može razmještati stvari po skladištu, ali ova daska je stvarno bum, daleko najjača stvar koju smo ikada napravili”, uvjerava Boze Sarić.

Električna daska, pojašnjava, zasniva se na foiling tehnologiji, a prepoznatljiva je po tome što vozačti lebde iznad mora zahvaljujući podvodnom krilu koje stvara uzgon i smanjuje otpor kretanja kroz more, odnosno vodu.

Sailfin pogoni vrio tih električni motor koji razvija brzinu do 35 km/h, a namijenjen je vožnji po morima, jezerima i rijekama, donosi Večernji list.

Tagovi: Plurato Sailfin, električna daska, Bože Šarić
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE