GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pliva za proizvodnju dezinficijensa uvela rad u trećoj smjeni

Pliva za proizvodnju dezinficijensa uvela rad u trećoj smjeni
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 11:52
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Nakon što su građani opustošili ljekarne i drogerije pokupovavši do zadnje maske i sredstva za dezinfekciju ruku uskoro bi police mogle biti barem dijelom popunjene. Naime, veledrogerije pokušavaju nabaviti i maske za jednokratnu uporabu kao i one višekratne te dostatnu količinu sredstava za dezinfekciju.

“Naš galenski laboratorij značajno je povećao proizvodnju dezinfekcijskih sredstava i uskoro se može očekivati da stignu u naše ljekarne. Osim toga, dio proizvodnje ići će u gradske tvrtke za zaštitu djelatnika koji rade sa strankama”, kaže za Jutarnji list ravnateljica zagrebačkih Gradskih ljekarni, Nada Jembrek.

Zbog velikog rasta potražnje za dezinfekcijskim sredstvima, Pliva je odlučila povećati njihovu proizvodnju, doznajemo u toj farmaceutskoj kompaniji.

- Proizvodnja dezinficijensa je povećana, na njihovoj se proizvodnji sada radi u tri smjene - kažu nam u Plivi.

Posljednjih je dana posebno problematičan bio nedostatak Plivasept Bluea, tekućine za dezinfekciju ruku. Naime, zbog naglog rasta potražnje za tim dezinficijensom, što je izravna posljedica pojave koronavirusa (i) u Hrvatskoj te preporuka nadležnih da se pojačaju mjere osobne higijene, Plivasept Blue je, kako doznajemo, praktično razgrabljen. Ili, preciznije, potrošači su kupili sve količine koje su bile u prodaji.

- Činjenica je da je zbog povećane potražnje došlo do kratkotrajne nestašice. No, povećali smo proizvodnju i isporučili veće količine tog proizvoda veledrogerijama nego inače, a one ga dalje distribuiraju - ističu u Plivi.

Dodaju kako je u ovom trenutku jako teško procijeniti kako će se dalje razvijati potražnja za dezinficijensima. Ističu i kako je na tržištu nedostajao samo Plivasept Blue, dok su se ostali dezinficijensi mogli kupiti.

U osječkoj Saponiji jučer doznajemo da imaju upite za povećanje isporuka proizvoda namijenjenih dezinfekciji ruku i prostora.

- Već imamo upite iz Hrvatske i inozemstva za te proizvode i spremni smo za proizvodnju i za dodatne povećane potrebe - navodi direktorica marketinga Saponije Tihana Kostenko.

Zagrebački Labud, kako nam je navela izvršna direktorica Meteor Grupe-Labuda Ivana Barišić, planira povećanje proizvodnje dezinfekcijskih proizvoda zbog povećane potražnje.

- Proizvoda za higijenu kućanstva ima dovoljno, dok proizvoda za profesionalnu upotrebu u ovome trenutku, zbog povećane potražnje, više nemamo na skladištu, ali ćemo angažirati dodatne proizvodne kapacitete kako bismo i u tom segmentu mogli odgovoriti na velik broj upita naših kupaca - najavljuje Ivana Barišić.

I veledrogerija Oktal Pharma najavljuje da će vjerojatno uspjeti uskoro nabaviti barem 7000 višekratnih maski te oko 12.000 onih za jednokratnu uporabu. U planu je nabava i dezinfekcijskih sredstava. Sličnu informaciju dobili smo i od Medike.

Tagovi: Pliva, Medika, Saponia, Labud, Meteor Grupa, Gradske ljekarne Zagreb, Plivasept Blue, koronavirus, dezinficijens
PROČITAJ I OVO
PPD donirao 20 vozila Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a
DONACIJA
PPD donirao 20 vozila Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a
ZAGREB - Tvrtka "Prvo plinarsko društvo" iz Vukovara donirala je Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a 20 dostavnih vozila i kombija koji će služiti za provođenje protuepidemijskih mjera, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.
HUP traži proširenje odluke glavnog ravnatelja HRT-a o ukidanju RTV pristojbe
ZAHTJEVI
HUP traži proširenje odluke glavnog ravnatelja HRT-a o ukidanju RTV pristojbe
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u četvrtak je pozdravila odluku glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije o privremenom ukidanju obveze plaćanja mjesečne RTV pristojbe za sve subjekte kojima je odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad, ali i zatražila da se ona proširi na sve subjekte pogođene krizom.
Uprava i rukovodeći kadar ACI-a poklanjaju mjesečnu plaću za pomoć Zagrebu
POHVALNO
Uprava i rukovodeći kadar ACI-a poklanjaju mjesečnu plaću za pomoć Zagrebu
RIJEKA - Uprava i rukovodeći kadar, članovi nadzornog i revizorskog odbora, tvrtke Adriatic Croatia International Club (ACI) svoje će mjesečne plaće i naknade za ožujak donirati akciji „Zajedno za Zagreb“, na račun koji je Vlada otvorila za pomoć glavnom gradu nakon potresa.
Njemačka i u vrijeme pandemije nastavlja s rekordnim izvozom oružja
ORUŽJE
Njemačka i u vrijeme pandemije nastavlja s rekordnim izvozom oružja

BERLIN - Njemački izvoz oružja je i u prvom kvartalu ove godine u daljnjem porastu pri čemu raste izvoz u zemlje koje nisu članice Europske unije ni NATO-a.

Francuski regulator: Google mora medijskim kućama platiti objavu sadržaja
PORUKE
Francuski regulator: Google mora medijskim kućama platiti objavu sadržaja

PARIZ - Google mora platiti francuskim izdavačkim kućama i novinskim agencijama objavu sadržaja koji su kreirale, odlučio je u četvrtak regulator za zaštitu tržišnog natjecanja.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE