GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Vlada je stabilna

Plenković: Vlada je stabilna
UVJERAVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2020 / 07:59
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Nakon što je u utorak odbijen Generalni urbanistički plan kojega je predložio gradonačelnik Milan Bandić i nakon što su prethodno odbijeni i HDZ-ovi amandmani, sve češće se govori o mogućim posljedicama onoga što se dogodilo u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Premijera Andreja Plenkovića novinari su pitali sinoć je li nakon odbijenog GUP-a Vlada i dalje stabilna. On je na to potvrdno odgovorio, javlja HRT.

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda izjavio je da za sada njihova potpora HDZ-u na nacionalnoj razini nije upitna sve dok se realiziraju zajednički projekti pa nema razloga da se parlamentarna većina ne održi.

- Izgradnja nacionalne dječje bolnice, tramvajska pruga prema Zračnoj luci Franjo Tuđman i Imunološki zavod projekti su na nacionalnoj razini od interesa Grada Zagreba i države. Dok se realiziraju ti zajednički projekti, koje je Grad Zagreb predložio Vladi, potpora Stranke rada i solidarnosti HDZ-u na nacionalnoj razini nije upitna, rekao je Varda nakon što je HDZ srušio izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

- Dozvolite da zahvalim svim građankama i građanima grada Zagreba. Da zahvalim arhitektima, da zahvalim urbanistima, svima onima koji su pomogli da ova odluka ugleda svjetlo dana. Učinili ste veliku stvar. Možda idemo na parlamentarne izbore. Sve je otvoreno. Ovo je možda i početak izbjegavanja unutarstranačkih izbora u HDZ-u. To je jedna od opcija. Možda je gradski HDZ odbio poslušnost Plenkoviću. Možda idemo na nove parlamentarne izbore. Sjajna pobjeda građana, a ne stranke ili političke opcije, rekao je SDP-ov Rajko Ostojić.

- Igra živaca je završila. Mi smo kao oporba bili dosta disciplinirani i cijelo vrijeme smo za svako ovo prebrojavanje, svakih pola sata, svakih sat vremena imali dovoljno ruku da srušimo GUP. Očito je ovo HDZ-u bio ovo preveliki zalogaj s obzirom na pritisak struke, s obzirom na pritisak 20.000 građana koji su izašli na prosvjed, na pritisak javnosti i nisu ovo ipak mogli progutati. Apsolutno sam uvjeren da gradu Zagrebu, sada nakon što je srušen ovaj stari GUP, treba novi GUP za 21. stoljeće, rekao je Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je NAŠ!

Tagovi: Andrej Plenković, Kažimir Varda, Milan Bandić, Tomislav Tomašević, Rajko Ostojić
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE