GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: U Hrvatskoj će se proizvoditi sastojci za cjepivo Pfizera

Plenković: U Hrvatskoj će se proizvoditi sastojci za cjepivo Pfizera
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2021 / 13:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas se održava sjednica vlade, a premijer je objavio jednu važnu informaciju.

Članovi vlade dobit će informaciju o aktualnom stanju vezanom za potres i koronavirus. Vlada će raspraviti i prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu, a Sabor će poslati i izmjene Zakona o osnivanju Agencije za ugljikovodike.

"Prošli tjedan premašili smo milijun cijepljenih prvom dozom. Ukupno smo do jučer cijepili 1.109.000 cijepili prvom dozom. Utrošeno je 1.450.000 doza. Cijepili smo trećinu stanovnika najmanje jednom dozom", rekao je Plenković.

Do 30. lipnja očekuje se da će biti procijepljeno između 50 i 55 posto odraslih.

"Još jednom bih pozvao sve građane da se cijepe te zahvalio svima koji rade na programu cijepljenja”, rekao je Plenković.

"U tijeku su završni razgovori o covid-putovnicama. Danas smo imali sastanak. Ta potvrda važna je za nastavak normalnog života", rekao je.

"Zainteresirani smo da se u EU što prije postigne dogovor kako bi Hrvatska kao turistička zemlja mogla prihvatiti sve koji žele doći u Hrvatsku. Razgovarao sam s čelnim čovjekom Pfizera o razdoblju koje je pred nama, dobili smo potvrdu da će njihova tvornica u Savskom Marofu uključiti se u proizvodnju materijala za cjepivo. Tvornica u Savskom Marofu radit će DNK predložak za izradu cjepiva Pfizera, odnosno sastojke za cjepivo. U Hrvatskoj će se raditi sastojci za Pfizerovo cjepivo. Riječ je o investiciji od 10 milijuna dolara, bit će zaposleno još 30 ljudi", rekao je Plenković.

"Hrvatska je turistička zemlja, naći ćemo pravu mjeru. Ide se na zabranu rada osim 16 nedjelja u godini", kazao je Plenković.

"Održano je Vijeće za obranu na kojem se razgovaralo o nabavi aviona", dodao je Plenković.

Vlada će osnovati i radnu skupinu sa zadaćom definiranja okvira suradnje s tvrtkom Infobip na području razvoja umjetne inteligencije.

Pred Vladom će se naći i nekoliko prijedloga odluka o koncesijama, uz ostalo i o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma Porto Baroš u Rijeci.

Također, Vlada treba dati suglasnost i državno jamstvo za zaduženje Hrvatskih autocesta, i to za kredit kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), Zagrebačke banke i Hrvatske poštanske banke (HPB) za refinanciranje postojećeg dugoročnog kredita njemačke KfW IPEX-Bank, kao i za kredit kod HBOR-a i HPB-a za financiranja izgradnje autoceste A7 Rupa – Rijeka – Žuta Lokva, sektor Križišće – Žuta Lokva.

Suglasnost Vlade i državno jamstvo trebale bi dobiti i Hrvatske ceste za kreditno zaduženje kod Erste&Steiermärkische Bank, HPB-a; OTP banke, Privredna banka Zagreb i Zagrebačke banke radi financiranja projekata i plana poslovanja društva u 2021. godini.

Tagovi: Andrej Plenković, Pfizer, Infobip, Novi Marof, Covid putovnice
PROČITAJ I OVO
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE