GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o Fortenovi i nagodbi: Kompanija će poslovati kao u raju

Plenković o Fortenovi i nagodbi: Kompanija će poslovati kao u raju
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2019 / 17:46
Autor: SEEbiz / N1 info
ORAHOVICA - Premijer Andrej Plenković u Orahovici je komentirao dnevne političke aktualnosti, a osvrnuo se i na novonastalu situaciju oko bivšeg Agrokora, danas Fortenove. Uvjeren je da će se nagodba ispoštovati, roll up kredit refinancirati, a dobavljačima isplatiti dug.

Na optužbe Ivice Todorića da upravlja DORH-om premijer je novinarima rekao da pitaju stvari koje su smiješne, te da su DORH i sudovi neovisni i ako to nisu vidjeli u mandatu ove Vlade da ne zna kada ćemo kao društvo progledati.

Za Agrokor kaže da su dobili problem u krilo od bivšeg vlasnika Agrokora i da su ga uspješno riješili i to u petom mjesecu mandata Vlade dok je na pomolu bila najveća ekonomska, financijska i politička kriza.

Ponovio je da rekonstrukcija Agrokora dobija nagrade u inozemstvu, da su OPG-i namireni i da će isto biti namireni i dobavljači.

"Hrvatske porezne obveznike cijeli proces restrukturiranja Agrokora nije koštao niti jednu jedinu kunu", ustvrdio je premijer i istaknuo da je to važna poruka koja se mora komunicirati javnosti.

Oko dobavljača i refinanciranja roll up kredita kaže da se nagodba mora poštovati i vjeruje da će je poštovati i Fortenova grupa.

"Obveza plaćanja graničnog duga kako je dogovoreno u nagodbi će biti poštovana, to uopće nije sporno i tu nemaju dilema predstavnici Fortenova grupe ni dobavljači. Bitno je da dogovore međusobno, a mi smo tu da pomognemo da se iznađe dogovor o dinamici isplata.

Ministar Darko Horvat razgovara s predstavnicima uprave i dobavljačima i siguran sam da će se naći rješenje. Refinanciranje kredita treba se realizirati ovaj tjedan i nakon toga je kompanija, recimo slikovito da je bila u paklu prije 2,5 godine, sada je u čistilištu, a onda će na tržišnoj osnovi jedan dan poslovati kao u raju", zaključio je.

Tagovi: Andrej Plenković, Fortenova grupa, Agrokor, Darko Horvat
PROČITAJ I OVO
Odobren najam mostarskog Aluminija izraelsko-kineskoj grupaciji
ZELENO SVJETLO
Odobren najam mostarskog Aluminija izraelsko-kineskoj grupaciji
MOSTAR - Skupština dioničara mostarskog Aluminija prihvatila je u ponedjeljak gotovo jednoglasno ugovor o davanju u najam njihovih pogona izraelsko-kineskoj grupaciji, koju vodi MT Abraham Group iz Tel Aviva, kako bi se pokrenula proizvodnja u posrnuloj kompaniji.
Europska zrakoplovna industrija za hitnu EU podršku
POMOĆ
Europska zrakoplovna industrija za hitnu EU podršku
BRUXELLES - Europska zrakoplovna industrija zajedničkom je izjavom odnosno apelom zbog „neviđene krize likvidnosti” pozvala EU institucije i članice da pruže hitnu, bolju i koordiniraniju podršku toj industriji, koja se zbog pandemije covid19 potpuno zaustavila i bori se za preživljavanje.
Menadžment Adrisa smanjuje svoje plaće za 30%
POTEZI
Menadžment Adrisa smanjuje svoje plaće za 30%
ROVINJ - Uprava Adrisa odlučila je da neće biti otpuštanja zaposlenika. Realizirat će već ugovorene investicije i investicije koje su tijeku, a nastavit će i s pripremama na planiranim projektima.
NBS: Vrednost prometa putem instant plaćanja u martu 15 milijardi dinara
PROMET
NBS: Vrednost prometa putem instant plaćanja u martu 15 milijardi dinara
BEOGRAD - Narodna banka Srbije (NBS) objavila je da je u martu vrednost prometa putem instant plaćanja (IPS sistem) iznosila 15 milijardi dinara, a da je prosečna dnevna vrednost bila 483,8 miliona dinara.
Dukat solidarno otkupljuje mlijeko od manjih mljekara i farmera
MLIJEKO
Dukat solidarno otkupljuje mlijeko od manjih mljekara i farmera
ZAGREB - Dukat mliječna industrija otkupljuje mlijeko malih mljekara koje uslijed epidemije COVID-19 nemaju mogućnost prodaje svojih proizvoda na tržnicama diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE