GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Najvažnije je da Fortenova funkcionira dobro

Plenković: Najvažnije je da Fortenova funkcionira dobro
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2022 / 19:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik vlade Andrej Plenković izjavio je u četvrtak nakon sastanka na vrhu zemalja zapadnog Balkana, kako je najvažnije da Fortenova funkcionira dobro te da treba vidjeti je li transakcija prodaje Sberbankova udjela zakonita.

"Ponovit ću nekoliko točaka: prva i najvažnija je da kompanija funkcionira i da funkcionira dobro. Da nije bilo intervencije vlade prije pet i pol godina kada se tvrtka urušavala, mi bismo tada doživjeli kolaps i OPG-ova i dobavljača i izgubili radna mjesta u nizu kompanija u sustavu tadašnjega Agrokora", rekao je premijer.

Hrvatska je po njegovim riječima prigodom usvajanja odgovarajuće uredbe na razini vijeća EU izborila iznimku da se do 31. listopada ostavi vremenski prostor kako bi Sberbank, koja je već jako dugo vremena najavljivao i komunicirao da želi prodati svoj udio, imao vremena to učiniti, a hrvatska je vlada sva odobrenja pravovremeno dala.

Na kraju se dogodilo da je u okviru jednog fonda jedan dio suvlasnika u tom fondu odlučio ne sudjelovati u toj transakciji i ta se transakcija nije realizirala, rekao je premijer.

"Kada saberemo sve informacije, vidjet ćemo o kome se radi, je li transakcija zakonita, je li stvarni ulagač gospodin koji se intenzivno pojavljuje u medijima, koliko vidim, uz PR agenciju. Moramo jako dobro sagledati o čemu se radi pa ćemo donositi odluke. Nama je najvažnije da kompanija normalno funkcionira i da sve ono što je u njenom sastavu radi", istaknuo je.

Na pitanje je li se ulagač već javio Vladi, Plenković je odgovorio da je čitao o tome da je tražio sastanak.

Upitan je li SOA-a imala saznanja o transakciji, premijer je kratko odgovorio novinarima da o tome pitaju SOA-u.

Tagovi: Saif Alketbi, Andrej Plenković, Fortenova grupa, Pavao Vujnovac, Sberbank, Krešimir Filipović, Jadranka, ruski kapital, Indotek, Allianz
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE