GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Logiku iz 3. maja pokušat ćemo primijeniti i na Uljanik

Plenković: Logiku iz 3. maja pokušat ćemo primijeniti i na Uljanik
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2019 / 17:20
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Premijer Andrej Plenković iz Rijeke je poručio da će istu logiku koju su primijenili na 3. maj u sljedećim mjesecima pokušati primijeniti i na pulski Uljanik.

"Vlada je nastavila donositi i odluke koje znače srednjoročni stabilizacijski proces za 3. maj, dali smo jamstvo za izgradnju broda kanadskog naručitelja, rok je kraj kolovoza 2020., jamstvo je 26 milijuna eura, dok je cijena broda 36,5 milijuna eura.

To govorim stoga što je smisao cijele naše aktivnosti na temelju razgovora i povjerenja između Vlade i ljudi koji vode 3. maj da država nema gubitaka, a da omogućimo održivost brodogradilišta. Istu logiku nastojat ćemo u sljedećim mjesecima primijeniti i na Pulu i Uljanik, i ovdje postoji dobra volja da pronađemo rješenja koja su održiva", rekao je premijer Andrej Plenković nakon posjete brodogradilištu 3. maj.

Direktor 3. maja Edi Kučan rekao je da se mora izrazito zahvaliti gospodinu Plenkoviću i Vladi koja je po podacima koje su im prezentirali uočili da brodogradilište može izgraditi brodove koje su nažalost ostali u bordogradilištu. "Nakon toga ćemo sa strateškim partnerom otvoriti novu povijest u 3. maju koja bi skoro nestala da nije bilo gospodina Plenkovića."

Ministar Darko Horvat rekao je da im ostaje vjerovati u vjerodostojnost podataka koji su na stolu. "Hrvatska brodogradnja Jadranbrod kroz strogi monitoring na dnevnoj bazi imat će uvid u poslovanje ne samo 3. maja, Uljanika već i Brodosplita. U ovom trenutku nema uvid u stanje u Brodosplitu ali ćemo ustrojiti u nekoliko sljedećih dana i sličan ugovor kao s 3. majem će biti potpisan između Brodosplita i Hrvtaske brodogradnje Jadranbrod."

Na pitanje hoće li država uspijeti povratiti dio jamstava zbog nastavka izgradnje brodova u 3. maju rekao je kako ocjenjuju da će kroz tri broda biti višak od 40 milijuna kuna.

Tagovi: Andrej Plenković, 3. maj, Uljanik
PROČITAJ I OVO
Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
NAMETI
Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow naplatit će putnicima dodatnih 8,90 funti (12,40 dolara) u pokušaju da podmiri troškove jer kriza s koronavirusom "ubija" zračni prijevoz.
Danone prodaje svoje kinesko poslovanje
PRODAJA
Danone prodaje svoje kinesko poslovanje
PARIZ - Danone je u nedjelju priopćio kako je pokrenuo prve korake za prodaju svog poslovanja u Kini.
Krenula otpuštanja u Alpini
REZOVI
Krenula otpuštanja u Alpini
LJUBLJANA - Alpina je uručila 38 zaposlenika odluke o prestanku radnog odnosa, javlja Radio Slovenija.
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
ZAHTJEV
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
PODGORICA - Državna kompanija “ToMontenegro” nije Agenciji za civilno vazduhoplovstvo predala zahtjev za dobijenje dvije dozvole koje su potrebne da bi mogla da počne sa radom.
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
OTPAD
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
SPLIT - Do sredine lipnja ove godine 400- tinjak gradova i općina koji su se javili Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobit će spremnike za odvojeno prikupljanje otpada u kućanstvima, ukupno 1,18 milijuna kanti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE