GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plava laguna povećava plaće svim radnicima za 5,5 posto

Plava laguna povećava plaće svim radnicima za 5,5 posto
PLAĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2022 / 10:18
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hotelska grupacija Plava laguna najavila je u utorak da će ove godine za 5,5 posto povećati osnovnu plaću svim radnicima.

O tome je Plava laguna, kako su izvijestili u utorak, postigla dogovor sa socijalnim partnerima.

Osim povećane plaće, ukupno osiguravaju i više od 10.000 kuna dodatnih nagrada i stimulacija za svoje radnike, a povećanje plaća kreće od 1. svibnja ove godine i obuhvatit će sve radnike po kolektivnom ugovoru odnosno njih oko tri tisuće, od kojih je polovica stalno zaposlenih.

"Uz povećanje osnovne plaće svih radnika za 5,5 posto, također će dodatno biti povećane plaće više od 700 zaposlenika, pa će tako četvrtina radnika Plave lagune ostvariti ukupno povećanje plaće do 18 posto", naglašavaju iz te kompanije.

Kao rezultat ovih povećanja će primjerice samostalni recepcioner, konobar ili kuhar s pet godina staža, uz prosječne dodatke mjesečno zarađivati nešto više od 1.000 eura neto, dok će najkvalificiraniji radnici s većim stažem mjesečno moći zaraditi i do 1.600 eura neto u ljetnoj špici sezone, izračunali su u Plavoj laguni.

Za sve radnike osim povećanja plaća i bez obzira na njihov status osiguravaju i obrok, tj. za za sezonske radnike tri obroka dnevno i smještaj o trošku kompanije, i to u svim destinacijama gdje posluju, Rijeci, Umagu i Poreču.

Predsjednik Uprave Plave lagune Dragan Pujas kaže da je sezona u finalnoj fazi pripreme te da se sezonski radnici vraćaju u velikom broju.

U Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD) su zadovoljni dijalogom socijalnih partnera u Plavoj laguni, zbog čega je njihov Kolektivni ugovor najkvalitetniji u cijeloj ovoj djelatnosti u Hrvatskoj, kaže predsjednica SIKD-a Marina Cvitić.

"Sva ugovorena prava su trajna, od svih mogućih neoporezivih davanja, do dodatnog regresa za godišnji odmor, koji je ugovoren u bruto iznosu. Ovogodišnji dogovor predstavlja samo kontinuitet u unapređivanju položaja radnika, a napravljen je i iskorak u pogledu prehrane, pa će tako na besplatnu prehranu ostvarivati pravo i svi radnici koji nisu na smještaju kod poslodavca", zaključila je Cvitić.

Tagovi: Plava laguna, povećanje plaća, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE