GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plantaže sedam puta povećale prodaju na hrvatskom tržištu

Plantaže sedam puta povećale prodaju na hrvatskom tržištu
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 19:35
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Plantaže od 2016. izvoze vina na tržište Hrvatske pod privatnom markom "platinum" (private label), saopšteno je Pobjedi iz kompanije Plantaže.

Oni tvrde da ovaj poslovni potez ima ekonomsku opravdanost za Plantaže. Predstavnici kompanije saopštili su da je notorna neistina da je ovaj posao sklopljen posle zadnjih izbora, kako su neki mediji pisali, i dodaju da je ovaj posao sklopljen prije pune četiri godine.

- Ovo vino prodajemo po cenama koje su tržišno formirane i imaju ekonomsku opravdanost za našu kompaniju, tako da je još jedna neistina u nizu i informacija da se ovi proizvodi prodaju ispod cene koštanja. Radi se o godišnjim količinama od oko 100.000 litara vina "vranac", ili manje od 1% od naše ukupne godišnje prodaje vina – kazali su iz Plantaža.

Predstavnici kompanije naveli su da je koncept Private label vrlo raširen svugde u svetu gde veliki robni proizvođači prave robne marke za trgovce.

- Popularnost privatne robne marke na policama godinama raste širom Evrope, a prema podacima prestižnih istraživačkih agencije tržišni udio trgovačkih brendova je dostigao rekorde u devet evropskih zemalja. Udeo ovih proizvoda u ukupnoj trgovini vinima iznosi više od 30% u 17 zemalja Evropske unije, a najveći rast je poslednjih godina zabeležen u Austriji koja kupcima vina nudi čak 45% ovih artikala - rekli su predstavnici Plantaža.

Oni su dodali da je situacija slična i na tržištu regiona, a posebno posljednjih godina dolaženjem velikih svetskih trgovinskih lanaca koji sve više zauzimaju značajno tržišno mesto u prodaji, a koji ovaj način poslovanja preko privatne marke sve više praktikuju.

- Možemo reći da je ovaj pristup prodaje sa stanovišta Plantaža pravac posmatran kao mogućnost za iskazivanje vlastitih sposobnosti, iskustva i kreativnosti kroz puni angažman raspoloživih resursa kroz želju da se postignu što bolji poslovni rezultati prilagođavajući se tržišnim uslovima i sve većim promenama na tržištu.

Upravo zbog ovakvog našeg pristupa Plantaže su u poslednjih šest godina povećali prodaju na tržištu Hrvatske blizu sedam puta i to pet puta više proizvoda pod našim brendom -saopšteno je iz Plantaža.

Iz Plantaža su napomenuli da je u poslednjih sedam godina, ako se izuzme rusko tržište koje, kako kažu, nije izgubljeno zbog neadekvatnog delovanja Plantaža, nego nekih drugih razloga prepoznatih u javnosti, prodaja flaširnih proizvoda Plantaža povećana za 5,8 mil EUR odnosno oko 30%.

Tagovi: Plantaže, crnogorsko vino, hrvatsko tržište, platinum
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE