GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plantaže izmirile ukupni poreski dug

Plantaže izmirile ukupni poreski dug
DUG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2020 / 10:46
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Kompanija “13. jul Plantaže” je uplatom 3,3 miliona eura izmirila sve poreske obaveze i na današnji dan nema dug prema Poreskoj upravi po bilo kom osnovu, saopšteno je iz te kompanije.

Predstavnici Plantaža dodaju da su na ovaj način izmirene i obaveze proistekle iz reprograma poreskog duga, čime su Plantaže stekle pravo da se nađu na Bijeloj listi poreskih obveznika.

“Sve poreske obaveze kompanije ‘13. jul-Plantaže’ izmirene su iz tekućih sredstava poslovanja. Ovo je jasan odgovor svima koji su iz ličnih, partijskih i drugih interesa, prosto zlonamjerno, medijski špekulisali i pokušavali da relativizuju očigledne uspjehe Plantaža. Uspjehe Plantaža su relativizovali jednako oni iznutra i oni spolja, koji su izvjesno medijski mešetarili nad sudbinom ove kompanije koja je izgradila najveći crnogorski brend, snažno pozicioniran na svjetskom tržištu, na kojem ostvaruje izuzetne poslovne rezultate, kako kroz veličanstvenu žetvu više od 800 najvećih odličja i ocjena kvaliteta proizvoda osvojenim na prestižnim svjetskim takmičenjima, tako i kroz širenje prodajne mreže na tržištima preko 40 zemalja”, saopštili su iz kompanije, prenose Dnevne novine.

Oni ukazuju da su u posljednjih desetak godina imali ogromnih poslovnih problema, prije svega objektivne prirode.

“Zahvaljujući spremnosti ukupnog kolektiva i upravljačkog menadžmenta mnogi problemi su prevaziđeni. Kompanija je uprkos svemu ostvarila veoma dobre rezultate, a sve ovo vrijeme redovno isplaćuje zaradu za, u prosjeku, 1.200 zaposlenih”, rekli su u kompaniji, dodajući da ne ostvaruju nijedan euro državnih subvencija ni po kom osnovu.

Plantaže su, kako navode, u državni i budžet lokalne uprave po raznim osnovama u posljednjih deset godina uplatile oko 93 miliona eura, dok je od početka 2008. godine do danas uplaćeno oko 110 miliona eura, što je na godišnjem nivou oko 10 miliona eura.

“Ono što je od krucijalnog značaja za kompaniju je to što Plantaže značajna sredstva investiraju u proizvodno-prerađivačke kapacitete. Posljednjih 10 godina uloženo je čak više od 40 miliona eura. Sve investicije su pažljivo planirane i odgovor su kako na svojevrsne zahtjeve tržišta, tako i na istinsku potrebu da se u narednom periodu jača liderska pozicija Plantaža kako na crnogorskom tako i na regionalnim i drugim međunarodnim tržištima”, navode u kompaniji.

Tagovi: Plantaže, 13. jul Plantaže
PROČITAJ I OVO
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
INTERES
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
RIJEKA - Šest je potencijalnih ponuditelja koji u ovoj, neobvezujućoj fazi iskazuju interes za kupnju trećemajske tvrtke-kćeri "3. maj Rijeka 1905".
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
ZAKUP
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
PODGORICA - Na drugi međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare stigla je jedna ponuda.
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
ZATVARANJE
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
KRANJ - Continental zbog loših tržišnih uvjeta zatvara tvornicu za proizvodnju tiskarskih guma u Kranju. Odluka će utjecati na 70 radnih mjesta.
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
VOJNA INDUSTRIJA
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
SARAJEVO - Američka kompanija Regulus Global preuzela je 33 posto dionica vogošćanskog Pretisa i manjinski paket dionica bugojskog Binasa.
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE