GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plantaže godišnje prodaju u Kini vina za više od dva miliona eura

Plantaže godišnje prodaju u Kini vina za više od dva miliona eura
IZVOZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2019 / 20:05
Autor: SEEbiz / CdM

PODGORICA - Kinesko tržište posljednjih godina bilježi rast sa više od dva miliona eura prometa Plantažinih vina na godišnjem nivou, saopšteno je Dnevnim novinama u kompaniji 13. jul-Plantaže.

Glavna izvozna tržišta crnogorskog preduzeća su, kako su naveli, Srbija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska, dok se vina Plantaža u većem obimu izvoze u Njemačku, Poljsku, Švajcarsku i Austriju, kao i zemlje američkog kontinenta.

U vinima Plantaža uživaju milioni potrošača širom svijeta i ona su prisutna na svim kontinentima, izuzev Afrike i skoro da nema zemlje u koju ide samo jedan proizvod. Od Dalekog istoka, preko srednje i centralne Evrope pa do dalekog zapada, Plantaže su jedna od malobrojnih kompanija u svijetu čija vina se mogu naći na gotovo svim kontinentima, rekli su u kompaniji i dodali da, osim zastupljenosti u velikim trgovinskim lancima širom svijeta, vina Plantaža su redovna i na vinskim kartama nekih od najekskluzivnijih restorana na svijetu.

Predstavnici Plantaža su ukazali da se najviše izvoze vina proizvedena od autohtone sorte Vranac i to proizvodi iz klasik i premium segmenta.

Čak 60 odsto ukupne godišnje proizvodnje Plantaža realizuje se van Crne Gore. Ako se uzme u obzir turistička sezona i takozvani tihi izvoz, možemo reći da 80 odsto godišnje proizvodnje vina konzumiraju strani državljani, ukazali su u kompaniji.

Plantaže su, kako su u toj kompaniji naveli za naš list, prošle godine izvezle 15 miliona eura vina u više od 40 zemalja svijeta.

Do ovog momenta izvoz se kreće u okviru plana za ovaj dio godine i na nivou je prošlogodišnjeg. Berba vinskih sorti grožđa u kompaniji 13. jul-Plantaže počela je 13. avgusta, tako da ćemo tek po završetku berbe moći da govorimo o proizvodnji vina u ovoj proizvodnjoj godini, istakli su u preduzeću.

Tagovi: Plantaže, vino, izvoz vina, kinesko tržište
PROČITAJ I OVO
Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
PRVI KVARTAL
Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
ZAGREB - Institut IGH u prvom je kvartalu ostavrio poslovne prihode od 50,9 milijuna kuna.
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
PROMJENE
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
KUTJEVO - Kutjevo je objavilo da je predsjednik Uprave Zlatko Romić podnio ostavku iz osobnih razloga, a za novog predsjednika Uprave imenovan je Enver Moralić, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora.
Metalac nije smanjio dividendu
DIVIDENDA
Metalac nije smanjio dividendu
GORNJI MILANOVAC - Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca (MTLC) sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 26. jun, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu kao i donošenje odluke o raspodeli dobiti.
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
ŽELJEZNICA
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
PRAG - Češka prijevoznička tvrtka RegioJet planira izravno povezati glavni grad Češke, Prag, s hrvatskim lučkim gradom Rijekom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE