GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika

Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
SEZONCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2020 / 22:26
Autor: SEEbiz / RTCG
PODGORICA - Kompaniji "13.jul - Plantaže" potrebno je više od 400 sezonskih radnika za poslove berbe. Zasad breskve na Ćemovskom polju iznosi 83 hektra i najveći je u regionu.

Trenutno su na tom poslu angažovana 24 radnika. Oni koji su počeli sa berbom poručuju da se može zaraditi pristojna plata.

Berba breskve, na ćemovskom polju, počela je 25. maja. Trajaće naredna tri mjeseca, a iz kompanije “Plantaže” poručuju da je trenutno najveći izazov obezbijediti radnu snagu.

S druge strane, ima i onih koji se rado vraćaju berbi. Ističu da ima posla, a kako kažu, može se zaraditi pristojna plata.

Na berbi breskve angažovana su 24 radnika, dok je površina zasada breske 83 hektra. Iz Plantaža objašnjavaju da im je trenutno potrebno više od 400 sezonskih radnika.

“Sad nam je samo za berbu breskve potrebno 90 radnika, za berbu stonog grožđa koja počinje u julu 120 radnika i za 7,8 zelenih operacija koje imamo u vinogradu 300 radnika”, kazao je Dušan Kankaraš iz Plantaža

Interesovanje sezonskih radnika za rad na plantažama, kaže Kankaraš, manje je nego prethodnih godina. Situaciju ove godine dodatno komplikuje epidemija korona virusa.

“To je uzrokovalo da radnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i sa Kosova, ne mogu da dođu da rade, iako su pojedini vezani ugovorima za našu kompaniju od radnije", dodaje Kankaraš.

On zaključuje da su problem sa radnom snagom pokušali da riješe upotrebom mehanizacije, ali konkretno na Ćemovskom polju, ističe Kankaraš, veliki dio posla ipak mora odraditi čovjek, a ne mašina.

Tagovi: Plantaže, sezonski radnici, Dušan Kankaraš
PROČITAJ I OVO
LOT reže linije prema Zagrebu, ukinuti letovi za Dubrovnik
POTEZI
LOT reže linije prema Zagrebu, ukinuti letovi za Dubrovnik
ZAGREB - Poljski nacionalni avioprijevoznik objavio je svoj red letenja za studeni ove godine. U odnosu na prošlu godinu, kompanija će prometovati samo prema Zagrebu, a linija prema Dubrovniku je ukinuta za ovogodišnji zimski red letenja.
Premijera filma Kreativni gen na festivalu KAKTUS 2020
DOGAĐAJI
Premijera filma Kreativni gen na festivalu KAKTUS 2020
BEOGRAD - Marketing mreža, u saradnji sa agencijom Real Grupa RGS i LCF Produkcijom, snimila je prvi dugometražni dokumentarni film o razvoju advertising industrije u Srbiji, pod nazivom “Kreativni gen”. Ovo je prvi dugometražni film o struci ikada snimljen u Srbiji. Vizuelno rešenje filma potpisuje agencija Ovation BBDO.
Advaita će kupovati 50% proizvodnje Aluminija
DOGOVOR
Advaita će kupovati 50% proizvodnje Aluminija
MOSTAR - Advaita i Aluminij industrija d.o.o. Mostar sklopili su strateški ugovor o desetogodišnjoj saradnji koji će u početku podrazumijevati da će ova multinacionalna kompanija, čije je sjedište u Dubaiju i s ispostavama u više zemalja svijeta, kupiti i distribuirati polovinu proizvodnje iz pogona Ljevaonice.
FDA odobrio remdesivir za liječenje koronavirusa
ZELENO SVJETLO
FDA odobrio remdesivir za liječenje koronavirusa
NEW YORK - Američka agencija za hranu i lijekove odobrila je lijek Gilead Scincesa remdesivir za liječenje koronavirusa.
Adidas najavljuje skoru prodaju Reeboka
PRODAJA
Adidas najavljuje skoru prodaju Reeboka
BERLIN - Njemački sportski div Adidas najavljuje prodaju Reeboka u idućim mjesecima, piše njemački Manager Magazin.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE