GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Planet TV ide u mađarske ruke

Planet TV ide u mađarske ruke
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2020 / 19:25
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
LJUBLJANA - Očekuje se da će Planet TV uskoro dobiti novog vlasnika, mađarsku televizijsku kompaniju TV2. To je jutros na Twitteru objavio Bojan Požar, koji je dodao da bi otkupna cijena za vlasnika - Telekom Slovenije - trebala iznositi pet milijuna eura.

Neslužbeno se očekuje da će Telekom Slovenije dobiti dvije obvezujuće ponude za prodaju Planet TV-a. Jednu je navodno predao hrvatski poduzetnik Ivan Ćaleta, a drugu mađarskoj televizijskoj kompaniji TV2, čiji je vlasnik Jozsef Vida, navode mediji, jedan od ključnih oligarha iz poslovne mreže mađarske vladajuće stranke Fidesz.

S obzirom da se očekuje da će mađarska otkupna cijena biti veća, te će iznositi oko pet milijuna, nadzornici Telekoma Slovenije o toj će se ponudi odlučiti na sjednici ovog četvrtka.

Prema dobro informiranim članovima nadzornog odbora na čelu s bivšim ministrom zdravlja Alešom Šabederom, oni gotovo nemaju drugog izbora nego prihvatiti ponudu. Očekuje se da će Planet TV uskoro postati nelikvidan zbog lošeg poslovanja. Samo prošle godine napravila je gubitak od čak 8,7 milijuna eura.

Telekom Slovenije već duže vrijeme radi na tome što učiniti s Planet TV koja upravlja istoimenim televizijskim programom. Od svog osnutka Telekom je uložio 80 milijuna eura u njega putem kapitalnih ulaganja, zajmova, reklama i drugih usluga. A sada bi se napokon trebao riješiti tog tereta prodati 100% udjela Mađarima.

Tagovi: Planet TV, Bojan Požar, Telekom Slovenije, Ivan Ćaleta, Joszef Vida, Fidesz, Viktor Orban
PROČITAJ I OVO
Glovo otpušta 250 radnika
OTPUŠTANJA
Glovo otpušta 250 radnika
BARCELONA - Glovo planira otpustiti 250 radnika u pratećim službama zbog smanjene potražnje u razdoblju visoke inflacije i skoka troškova života.
PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške
ULOŠCI
PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške
VRBOVEC - PIK Vrbovec je za svojih preko 700 zaposlenica osigurao besplatne higijenske uloške. Aparati s higijenskim ulošcima postavljeni su u dvije garderobe za žene u proizvodnom pogonu i u ženskim toaletima PIK Vrbovca, kako bi jedna od osnovnih higijenskih potrepština bila dostupna svim zaposlenicama.
Philips otpušta 6.000 zaposlenika diljem svijeta
REZOVI
Philips otpušta 6.000 zaposlenika diljem svijeta
NEW YORK - Nizozemska kompanija Philips otpustit će oko 6000 zaposlenika diljem svijeta, što je osam posto od ukupnog broja zaposlenih, zbog nepredviđenih troškova nastalih povlačenjem s tržišta medicinskog uređaja za liječenje problema sa spavanjem.
Neviđena blamaža Rio Tinta: U Australiji izgubili radioaktivnu kapsulu
OPASNO
Neviđena blamaža Rio Tinta: U Australiji izgubili radioaktivnu kapsulu
CANBERRA - Multinacionalna rudarska kompanija Rio Tinto je ranije ovaj mjesec izgubila radioaktivnu kapsulu te se javnosti ispričala zbog toga.
Spas 3. maja ovisi o dva ključna elementa
ŠKVEROVI
Spas 3. maja ovisi o dva ključna elementa
RIJEKA - Plan spasa za riječko brodogradilište, koji je Nadzorni odbor usvojio početkom prošlog tjedna i dostavljen je na mjerodavne adrese u Vladi, ovisi o dvije stvari – brzini njegove operacionalizacije i novim poslovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE