GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pivac: Radnici Kraša nisu pogriješili kad su izabrali našu ponudu

Pivac: Radnici Kraša nisu pogriješili kad su izabrali našu ponudu
NOVI VLASNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2019 / 17:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik uprave Mesne industrije Braća Pivac Ivica Pivac, izjavio je u subotu kako radnici Kraša nisu pogriješili kada su izabrali ponudu te tvrtke i prodali joj svoje dionice.

Danas je održana skupština ESOP-a na kojoj su radnici odlučili svoj dionički paket prodati Mesnoj industriji Braća Pivac i s tim paketom MI Braća Pivac postaje većinski vlasnik Kraša.

"Zahvalio bih radnicima koji su u Pivcima prepoznali strateškog partnera i mislim da nisu pogriješili", rekao je Ivica Pivac i dodao kako će poštovati sva prava iz danas potpisanog ugovora i napraviti sve da Kraš postane još bolji.

To možemo garantirati iz onoga što smo do sada radili - svaka tvrtka koju smo preuzeli postala je bolja nego prije našeg preuzimanja, rekao je.

Ponovio je kako misli da je to najbolja odluka koju je ESOP mogao donijeti.

"Mi smo u Krašu već deset godina i sve ovo što se sada dogodilo je finalizacija nečega što dugo pregovaramo. Događanja zadnja dva mjeseca samo su ubrzala razmišljanja djelatnika Kraša da se odluče za Pivac", rekao je.

Što se cijene tiče, kazao je da je ona prosjek tržišne cijene zadnja dva mjeseca, a to je 861 kuna.

Podsjetio je da je cijena koju su Braća Pivac istaknuli u ponudi za preuzimanje bila 430 kuna, no da je "stjecajem okolnosti trebalo vrlo brzo reagirati".

Što se tiče daljnjih planova za Kraš, rekao je da Kraš ima puno sposobnih ljudi i raspolaže ljudskim i materijalnim kapacitetima da "sam sebe pozicionira na još viši stupanj". No, sugestije vlasnika sigurno će se trebati poštovati, kazao je.

Mesna industrija Braća Pivac i Kraš-ESOP sklopili su u subotu ugovor o kupoprodaji i prijenosu dionica, čime je MI Braća Pivac stekla kontrolni dionički paket u Krašu, priopćila je ta tvrtka.

MI Braća Pivac kupila je od Kraš-ESOP-a, odnosno od malih dioničara-Kraševih radnika, 276.441 redovnu dionicu, koje predstavljaju 18,44 posto temeljnog kapitala Kraša.

Kraš-ESOP dionice je prodao po cijeni od 861,20 kuna po dionici, odnosno po ukupnoj cijeni od 238,1 milijuna kuna za sve dionice, što odgovara ponderiranom prosjeku svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca.

Šaranović: Sinkronizirano djelovanje MI Pivac i Kraš ESOP-a

Srbijanski poduzetnik Nebojša Šaranović, koji je uz Braću Pivac figurirao kao najizgledniji preuzimatelj Kraša, u subotu je ocijenio da su Braća Pivac i ESOP djelovali usklađeno.

"Nas su od početka upozoravali na sinkronizirano djelovanje MI Pivac i Kraš ESOP-a tako da ovaj razvoj događaja u potpunosti potvrđuje takve špekulacije", izjavio je Nebojša Šaranović, vlasnik tvrtke Kappa Star Limited sa Cipra.

To sinkronizirano djelovanje je, po njegovim riječima, formalno potvrđeno potpisom ugovora.

"Kao što smo više puta rekli, mi smo spremni biti aktivan manjinski dioničar u Krašu čije će djelovanje biti usmjereno na dobrobiti kompanije i radnika", kazao je Šaranović.

Tagovi: Mesna industrija braća Pivac, Kraš, Nebojša Šaranović, Kappa Star Limited
PROČITAJ I OVO
Trump zabranjuje kineskim avioprijevoznicima letove do SAD-a
SAD-KINA
Trump zabranjuje kineskim avioprijevoznicima letove do SAD-a
WASHINGTON - Trumpova administracija zabranjuje kineskim putničkim avioprijevoznicima let za redovite letove prema SAD-u počevši kasnije ovog mjeseca, što povećava pritisak na Kinu, koja američkim prijevoznicima nije omogućila nastavak letova prema Kini.
Messer Tehnogas: Dividenda 425 dinara
DIVIDENDA
Messer Tehnogas: Dividenda 425 dinara
BEOGRAD - Skupština akcionara beogradskog Messer Tehnogasa (TGAS), održana 29. maja, usvojila je sve predložene odluke, uključujući i onu o raspodeli dobiti
Carnex ponovo izvozi u Rusiju
IZVOZ
Carnex ponovo izvozi u Rusiju
VRBAS - Industriji mesa Carnex ponovo je dozvoljen izvoz na tržište Rusije i ta odluka odnosi se na izvoz termički obrađenih proizvoda od svinjskog i goveđeg mesa, koje je Carnex i ranije izvozio na tržišta Carinske unije - Rusiju, Belorusiju i Kazahstan, saopštila je danas ta kompanija.
U HT-u novi potpisan novi kolektivni ugovor
RADNIČKA PRAVA
U HT-u novi potpisan novi kolektivni ugovor
ZAGREB - Uprava Hrvatskog Telekoma (HT), Hrvatski sindikat telekomunikacija i Republički sindikat radnika potpisali su novi kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. srpnja 2020. i vrijedi iduće dvije godine te donosi više pogodnosti za zaposlene, izvijestili su u srijedu iz HT-a.
Letom Wizz Aira ponovo otvoren sarajevski aerodrom
AERODROM
Letom Wizz Aira ponovo otvoren sarajevski aerodrom

SARAJEVO - Niskobudžetni zračni prijevoznik WizzAir obnovio je u srijedu svoje letove iz Sarajeva, a dan ranije učinio je to i iz Tuzle, čime je nakon ukidanja restrikcija uvedenih zbog pandemije ponovo uspostavljen civilni zračni promet iz Bosne i Hercegovine.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE