GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pilane u regiji pod žestokim udarom krize

Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2020 / 18:01
Autor: SEEbiz / Večernji list
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.

Riječ je o manifestaciji koja već 11 godina okuplja predstavnike pilanske industrije iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, ali i drugih europskih zemalja poput Austrije, Njemačke, Italije, a isto tako i predstavnike europskih udruženja iz Bruxellesa.

Tematski fokus ove je godine bio na utjecaju koronakrize na pilansku industriju, novom izazovu punih skladišta i dampinških cijena. Ministrica se osvrnula na potencijale drva kao energenta te rekla kako se planira izrada Nacionalnog plana uporabe biomase u javnom sektoru. Ona je kazala kako se ovaj sektor bori s problemima dugotrajne naravi, ali i onima uzrokovanim iznenadnom pandemijom. Naglasila je kako je ministarstvo na čijem je čelu svojim mjerama uvelike doprinijelo prevladavanju krize

- Pored onih najvažnijih općih gospodarskih mjera Vlade Republike Hrvatske, koje su poduzete za sve sektore pogođene epidemijom covida-19, Vlada i Ministarstvo poljoprivrede su isto tako nastojali dodatno pomoći ovaj sektor. Tako smo u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj ove godine oformili posebnu kreditnu liniju vrijednu 220 milijuna kuna sa subvencijom Ministarstva poljoprivrede vrijednom 25 milijuna kuna kako bismo pomogli ovom vrlo važnom, izvozno orijentiranom sektoru – rekla je ministrica Vučković.

Razgovaralo se i o drugim aktualnim temama iz drvoprerađivačkog sektora kao i o kretanjima na međunarodnim tržištima drvnih proizvoda, europskoj sektorskoj politici, dostupnosti i raspodjeli sirovina, primjeni novih tehnologija sušenja i pripremi alata.

Jedan od ciljeva ove manifestacije je povezati i umrežiti predstavnike pilanske industrije i šumarstva, vodeće europske proizvođače pilanskih tehnologija, relevantne institucije te jedinice lokalne samouprave kako bi razmotrili zajedničke izazove i izgradili održiva partnerstva.

Tagovi: Kongres pilanara jugoistočne Europe, Marija Vučković, pilane, drvna industrija
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Neto dobit srezana 16,8%
LOŠA GODINA
Ericsson NT: Neto dobit srezana 16,8%
ZAGREB - Neto dobit Ericssona Nikole Tesle (ENT) za prvih devet mjeseci ove godine iznosi 67,2 milijuna kuna, što je 16,8 manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavio je ENT u srijedu u devetomjesečnom financijskom izvješću.
Qatar Airways i u studenome samo jednom tjedno prema Zagrebu
LETOVI
Qatar Airways i u studenome samo jednom tjedno prema Zagrebu
ZAGREB - Qatar Airways smanjio je promet prema Zagrebu još krajem rujna, a linija će s minimalnim brojem tjednih operacija prometovati i u studenome.
Trgovine PEVEX-a neće raditi na blagdan Svih svetih
NAJAVE
Trgovine PEVEX-a neće raditi na blagdan Svih svetih
ZAGREB - Uprava trgovačkog lanca PEVEX donijela je odluku o ovotjednom radnom vremenu prodajnih centara, njih 26 diljem Hrvatske.
Prepolovljeni prihodi zrakoplovnih kompanija
TEŽAK PAD
Prepolovljeni prihodi zrakoplovnih kompanija
LONDON - Ukupni prihodi globalnih zračnih prijevoznika smanjit će se za 46 posto 2021. u odnosu na 2019. godinu, objavilo je danas Međunarodno udruženje zračnog prometa (IATA).
Međimurska tvrtka kažnjavat će radnike koji završe u samoizolaciji
POTEZI
Međimurska tvrtka kažnjavat će radnike koji završe u samoizolaciji

ČAKOVEC - Tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca u Međimurju uvela je neobičnu praksu; svakom radniku kojem bude određena samoizolacija smanjit će plaću za 10 posto. To im je u dopisu priopćio direktor kompanije Đuro Horvat.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE