GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pilane u regiji pod žestokim udarom krize

Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2020 / 18:01
Autor: SEEbiz / Večernji list
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.

Riječ je o manifestaciji koja već 11 godina okuplja predstavnike pilanske industrije iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, ali i drugih europskih zemalja poput Austrije, Njemačke, Italije, a isto tako i predstavnike europskih udruženja iz Bruxellesa.

Tematski fokus ove je godine bio na utjecaju koronakrize na pilansku industriju, novom izazovu punih skladišta i dampinških cijena. Ministrica se osvrnula na potencijale drva kao energenta te rekla kako se planira izrada Nacionalnog plana uporabe biomase u javnom sektoru. Ona je kazala kako se ovaj sektor bori s problemima dugotrajne naravi, ali i onima uzrokovanim iznenadnom pandemijom. Naglasila je kako je ministarstvo na čijem je čelu svojim mjerama uvelike doprinijelo prevladavanju krize

- Pored onih najvažnijih općih gospodarskih mjera Vlade Republike Hrvatske, koje su poduzete za sve sektore pogođene epidemijom covida-19, Vlada i Ministarstvo poljoprivrede su isto tako nastojali dodatno pomoći ovaj sektor. Tako smo u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj ove godine oformili posebnu kreditnu liniju vrijednu 220 milijuna kuna sa subvencijom Ministarstva poljoprivrede vrijednom 25 milijuna kuna kako bismo pomogli ovom vrlo važnom, izvozno orijentiranom sektoru – rekla je ministrica Vučković.

Razgovaralo se i o drugim aktualnim temama iz drvoprerađivačkog sektora kao i o kretanjima na međunarodnim tržištima drvnih proizvoda, europskoj sektorskoj politici, dostupnosti i raspodjeli sirovina, primjeni novih tehnologija sušenja i pripremi alata.

Jedan od ciljeva ove manifestacije je povezati i umrežiti predstavnike pilanske industrije i šumarstva, vodeće europske proizvođače pilanskih tehnologija, relevantne institucije te jedinice lokalne samouprave kako bi razmotrili zajedničke izazove i izgradili održiva partnerstva.

Tagovi: Kongres pilanara jugoistočne Europe, Marija Vučković, pilane, drvna industrija
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE