GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pilane u regiji pod žestokim udarom krize

Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2020 / 18:01
Autor: SEEbiz / Večernji list
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.

Riječ je o manifestaciji koja već 11 godina okuplja predstavnike pilanske industrije iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, ali i drugih europskih zemalja poput Austrije, Njemačke, Italije, a isto tako i predstavnike europskih udruženja iz Bruxellesa.

Tematski fokus ove je godine bio na utjecaju koronakrize na pilansku industriju, novom izazovu punih skladišta i dampinških cijena. Ministrica se osvrnula na potencijale drva kao energenta te rekla kako se planira izrada Nacionalnog plana uporabe biomase u javnom sektoru. Ona je kazala kako se ovaj sektor bori s problemima dugotrajne naravi, ali i onima uzrokovanim iznenadnom pandemijom. Naglasila je kako je ministarstvo na čijem je čelu svojim mjerama uvelike doprinijelo prevladavanju krize

- Pored onih najvažnijih općih gospodarskih mjera Vlade Republike Hrvatske, koje su poduzete za sve sektore pogođene epidemijom covida-19, Vlada i Ministarstvo poljoprivrede su isto tako nastojali dodatno pomoći ovaj sektor. Tako smo u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj ove godine oformili posebnu kreditnu liniju vrijednu 220 milijuna kuna sa subvencijom Ministarstva poljoprivrede vrijednom 25 milijuna kuna kako bismo pomogli ovom vrlo važnom, izvozno orijentiranom sektoru – rekla je ministrica Vučković.

Razgovaralo se i o drugim aktualnim temama iz drvoprerađivačkog sektora kao i o kretanjima na međunarodnim tržištima drvnih proizvoda, europskoj sektorskoj politici, dostupnosti i raspodjeli sirovina, primjeni novih tehnologija sušenja i pripremi alata.

Jedan od ciljeva ove manifestacije je povezati i umrežiti predstavnike pilanske industrije i šumarstva, vodeće europske proizvođače pilanskih tehnologija, relevantne institucije te jedinice lokalne samouprave kako bi razmotrili zajedničke izazove i izgradili održiva partnerstva.

Tagovi: Kongres pilanara jugoistočne Europe, Marija Vučković, pilane, drvna industrija
PROČITAJ I OVO
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE