GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pfizer privremeno Europi smanjuje isporuke cjepiva protiv korone

Pfizer privremeno Europi smanjuje isporuke cjepiva protiv korone
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2021 / 14:44
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Pfizer radi na povećanju svojih proizvodnih kapaciteta i u tom razdoblju privremeno će smanjiti Europi isporuke svog cjepiva protiv covida-19, objavili su u petak ta tvrtka i norveški Institut za javno zdravlje (FHI).

"Poruku smo primili jutros. Očekivali smo 43.875 doza Pfizerova cjepiva u 3. tjednu (idući tjedan). Sada se čini da ćemo dobiti 36.075 doza", priopćio je FHI.

Do smanjenja je došlo zbog toga što Pfizer prilagođava proizvodnju kako bi ubuduće mogao proizvoditi 2 milijarde doza na godinu u odnosu na sadašnjih 1,3 milijarde.

"Ovo privremeno smanjenje odrazit će se na sve europske zemlje", navodi FHI i dodaje da "još nije jasno koliko će potrajati dok Pfizer ponovno ne postigne proizvodnju do svojih maksimalnih kapaciteta".

I Pfizer je potvrdio promjene u svom proizvodnom procesu.

"Iako će se to privremeno odraziti na isporuke krajem siječnja i početkom veljače, donijet će znatno povećanje doza za sve pacijente krajem veljače i u ožujku", objavio je američki farmakološki div.

Norveška kao nečlanica Europske unije ima pristup cjepivu zahvaljujući Švedskoj, članici Unije koja kupuje više nego što je potrebno i prodaje te doze Norveškoj.

Institut tvrdi da neće biti kašnjenja u cijepljenju stanovništva jer je stvorio zalihe cjepiva.

Brojne zemlje Europske unije žale se da im se isporučuju manje količine od očekivanih te na neizvjesnost u pogledu budućih isporuka.

Tagovi: Pfizer, cjepivo protiv koronavirusa, BioNTech
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE