GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pfizer i BioNTech: Naše cjepivo protiv koronavirusa daje obećavajuće rezultate

Pfizer i BioNTech: Naše cjepivo protiv koronavirusa daje obećavajuće rezultate
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2020 / 08:15
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Pfizer i BioNTech izvijestili su o pozitivnim preliminarnim rezultatima tekućeg kliničkog ispitivanja faze I/II za BNT162b1, potencijalno Covid-19 cjepivo.

BNT162b1 najnapredniji je od četiri kandidata za cjepivo Covid-19 koji se ocjenjuju kao dio programa cjepiva  Pfizera i BioNTech-a.

U SAD se provodi  nasumično, placebo kontrolirano, ispitivanje faze I / II kako bi se procijenila sigurnost, podnošljivost i imunogenost eskalirajućih razina doze BNT162b1.

Za početni dio studije bilo je upisano 45 zdravih odraslih osoba u dobi od 18 do 55 godina. Preliminarni podaci dobiveni su od 24 sudionika koji su dobili dvije injekcije od 10 mg i 30 ug, 12 ispitanika koji su imali jednu injekciju od 100 mg i devet osoba koje su primile dvije doze placeba.

Rezultati su pokazali da se kandidat za cjepivo može dati u dozi koja se dobro podnosi i stvara imunogenost koja ovisi o dozi.

Izvršni direktor BioNTech-a i suosnivač Ugur Sahin rekao je:

- Ovi preliminarni podaci su ohrabrujući jer daju početni signal da je BNT162b1 usmjeren na RBD SARS-CoV-2 u stanju proizvesti neutralizujući odgovor antitijela kod ljudi na ili iznad nivoa opaženih u oporavi seruma - i to čini pri relativno niskim dozama.

Tagovi: Pfizer, BioNTech, cjepivo protiv koronavirusa, Ugur Sahin, BNT162b1
PROČITAJ I OVO
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NOVI POČETAK
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NEW YORK - Američka kompanija Kodak, nekada pionir na tržištu fotografije, ponovo se budi. Sada kao farmacuetski proizvođač, koji će Amerikancima pomagati u boju protiv korona krize.
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
CIGARETE
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
BEOGRAD - Duvanska industrija u Srbiji je među retkim privrednim granama koje su za prvih pet meseci i u vreme trajanja pandemije povećale proizvodnju i izvoz, rekao je danas sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju u Privrednoj komori Srbije (PKS) Aleksandar Bogunović.
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
ZAGREB - Institut IGH izvijestio je kako uslijed otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 i mjerama koje se poduzimaju radi sprečavanja širenja zaraze sa tom bolešću, Društvo nije bilo u mogućnosti ispuniti propisane obveze u vezi objave tromjesečnog izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine, a u rokovima i na način propisan Zakonom o tržištu kapitala.
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
PAD
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
MUNCHEN - Allianz je nastavio uspješno svladavati izazove aktualne krize, te je u drugom tromjesečju 2020. godine ostvario vrlo dobre rezultate. Pa ipak, s obzirom na tekuću neizvjesnost i nedoumice, trenutno ne žele izaći s ažuriranom prognozom operativne dobiti za 2020. godinu.
SAS reducira broj letova prema Splitu
LETOVI
SAS reducira broj letova prema Splitu
STOCKHOLM - Scandinavian Airlines (SAS) objavio je svoj red letenja za kolovoz u kojem će značajno reducirati broj tjednih letova prema Zračnoj luci Split.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE