GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pevex proveo anketu među kupcima o zaštitnim mjerama protiv zaraze, evo što su poručili

Pevex proveo anketu među kupcima o zaštitnim mjerama protiv zaraze, evo što su poručili
ANKETE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 15:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je ispitao zadovoljstvo kupaca zaštitnim mjerama od pandemije u njegovim trgovačkim centrima, prvi hrvatski trgovački lanac Pevex je ponudio kupcima najtraženiji zaštitni proizvod i to do tri puta jeftiniji od najviše dozvoljene cijene.

Ispitivanje zadovoljstva kupaca provođenjem zaštitnih mjera

Prvi rezultati ankete na više od 500 kupaca prikupljene iz 6 trgovačkih centara diljem Hrvatske pokazalo je kako je kupcima dosta važno, prilikom odabira trgovačkog centra, provođenje mjera dezinfekcije i fizičkog distanciranja. Stupanj važnosti ocjenjivao se na ljestvici od 1 do 5, a gotovo polovica ispitanih dala je najvišu ocjenu u vezi spomenutog.

To pitanje bilo je nevažno za 14.3% ispitanih, a jako malo važno za 5,4%.

Dezinfekcija ruku prilikom ulaska u Pevex prodajni centar jako je važna za 74,3% ispitanih, a samo 2,7% smatra ju nebitnom za njihovo zadovoljstvo pri kupovini.

Dezinfekciju prostora također smatra bitnim za svoje zadovoljstvo veliki postotak kupaca (60.8% - 5, 27.2% - 4 i 7.7% - 3) , a samo ju 2,5% njih smatra nebitnom (1 na ljestvici zadovoljstva).

Provođenjem mjera fizičkog distanciranja zadovoljno je 44.6% ispitanih u najvećoj mjeri (5 na ljestvici).
Najviše ispitanika, njih 78.4%, dalo je ocjenu 5 na ljestvici zadovoljstva zbog provođenja dodatnih mjera sigurnosti mjerenja temperature termalnim kamerama. Nisko (1) ju je ocijenilo tek 3.3%

Upitani o tome – koliko smatraju da bi se spomenute mjere i dalje trebale provoditi, većina ispitanika (68%) se složila da su one potrebne i dalje. S druge strane 32% ih smatra da one više nisu potrebne.

„Prvi podaci ankete među kupcima naglasili su važnost inzistiranja na daljnjoj provedbi mjera protiv zaraze.“, poručio je predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević, dodajući kako se Pevex potrudio uvesti u sve svoje trgovačke centre visokotehnološku zaštitnu opremu – termalne kamere, ali i tražene proizvode koji će kupcima osigurati zaštitu i izvan njih.

Jeftina, ali certificirana zaštitna oprema

Pevex je ponudio svojim kupcima zaštitne medicinske maske, s potrebnim certifikatom i to po znatno nižoj cijeni od najviše dopuštenih 12 kuna. Podsjetimo, nakon velikog rasta cijene zaštitne opreme u vrijeme pandemije Vlada RH je ograničila maloprodajnu cijenu na najviše 12 kuna po maski.

Za 10 komada maski, koliko ih je u pakiranju, maloprodajna cijena iznosi 49,90 kuna, a za korisnike Pevex kluba cijena je još niža i iznosi 39,90 kuna po pakiranju.

Maske su se prvo počele distribuirati u Pevexovim zagrebačkim trgovačkim centrima, a od ovog tjedna su dostupne i diljem cijele Hrvatske.
No spomenute medicinske maske nisu jedine od ponuđenih, jer se primjerice mogu naći i prigodniji modeli za djecu, koja će ih radije nositi zbog oslikanih motiva.

Iako je u Hrvatskoj došlo do smirivanja situacije i dalje treba biti oprezan i odgovoran, stoji u poruci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Tagovi: Pevex, mjere protiv zaraze, Jurica Lovrinčević
PROČITAJ I OVO
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE