GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu

PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ANKETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2020 / 09:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX prvu je anketu o zadovoljstvu zaštitnim mjerama proveo polovicom godine. Od tada ju je nastavio periodično provoditi kako bi što bolje osluškivao potrebe i zahtjeve kupaca u vrijeme pandemije.

Tijekom pete po redu ankete, u studenom ove godine, ispitano je u svim PEVEX prodajnim centrima ukupno 5.010 kupaca, što je najviše do sada po pojedinačnoj anketi.

U zadnjoj anketi, važnost mjere distanciranja i dezinfekcije ruku prilikom odabira trgovačkog centra (odgovori 4 i 5 na ljestvici zadovoljstva od 0 do 5) „skočila“ je za 5%-tnih bodova, sa 78% na 83%.

Podsjetimo, u prethodnom, četvrtom valu anketiranja rezultati ankete o važnosti spomenute mjere su skočili za 6%-tnih bodova u odnosu na treći val. Skok nakon dva vala (sa 72% u trećem anketiranju na 83% u petom) tako ukupno iznosi čak 11 postotnih bodova.

„Ovo pitanje kupcima - o važnosti mjere distanciranja i dezinfekcije ruku, nabolje odražava kompleksnost situacije, jer ako se prisjetimo, iz vala u val rezultati su pokazivali kako su kupcima sve važniji njihova sigurnost i zdravlje. U prvom i drugom valu, odgovori 4 + 5, o važnosti mjere distanciranja i dezinfekcije ruku, bili su na razini 64%, u trećem spomenutih 72%, u četvrtom 78% te konačno u petom valu visokih 83%.“, rezimirao je nakon analize Željko Radin, voditelj službe direktnog marketinga PEVEXA.

Na pitanje zadovoljstva termalnim kamerama, odgovori 4 + 5, koji označavaju djelomično ili potpuno zadovoljstvo – zadržali su se na visokoj razini od 91%. U četvrtom valu anketiranja bili su isto na visokoj razini od 90%.

Podsjetimo, PEVEX je za uvođenje termalnih kamera u sve svoje prodajne centre dobio nagradu Hrvatskog udruženja menadžera sigurnosti u listopadu ove godine.

Struka i žiri Hrvatske udruge menadžera sigurnosti prepoznali su napore tvrtke da stvori što sigurnija radna mjesta za svoje zaposlenike, a kupcima omogući što sigurniju kupnju nizom sigurnosnih mjera, posebno jednom – termalnim kamerama.

PEVEX je izabran kao tvrtka koja je implementirala „najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice“.

Na pitanje zadovoljstva dezinfekcije PEVEX prodajnog prostora, kupci su za 3%-tna boda zadovoljniji nego u prethodnom valu te rezultat iznosi za odgovore 4 + 5 također vrlo visokih 92%.

U vezi toga PEVEX je u studenom ove godine nabavio novo ekološko i bezopasno sredstvo za provođenje higijenskih mjera u prodajnim centrima - Genox.

Prednosti novog sredstva su da se ono može koristiti bez zaštitnih mjera, kao što su posebna zaštitna oprema. No iz predostrožnosti je radnicima preporučeno da zbog pretvaranja sredstva zamagljivačima u aerosol ipak koriste svoju zaštitnu masku te zaštitne naočale.
„Genox sredstvo nije otrovno niti štetno za zdravlje, dišni sustav te ne sadrži niti jedan sastojak koji bi bio zdravstveno upitan. Genox nije zapaljiv niti eksplozivan, a jednostavan je za uporabu, skladištenje i transport što našim djelatnicima u svih 26 prodajnih centara omogućuje siguran rad s tim sredstvom. Može se primjenjivati u prisutnosti ljudi i životinja, biljaka, hrane i pića bez štetnih učinaka.“, naveo je Ivan Stojić, direktor korporativne sigurnosti PEVEX-a.

Odaziv kupaca pri petoj anketi je bio do sada najviši, s 5.010 ispunjenih anketa tijekom višednevnog istraživanja.

„Analizom provedene ankete može se zaključiti kako su kupci sve zadovoljniji provođenjem PEVEX-ovih preventivnih mjera iz mjeseca u mjesec, paralelno s pogoršanjem situacije oko pandemije. I nakon petog vala ankete, možemo vidjeti da su kupci većinom iznimno zadovoljni postojećim mjerama u PEVEX-u, što kontinuirano pokazuje kako je PEVEX sigurno mjesto kupnje. PEVEX je u zaštitne mjere ove godine uložio preko 2 milijuna kuna, a nastavit će ulagati i dalje kako bi se, uz kupce i naši vrijedni zaposlenici osjećali što sigurnije na radnom mjestu.“, zaključio je Stojić.

Provođenje anketa među kupcima, o zadovoljstvu zaštitnim mjerama u njihovom lokalnom prodajnom centru PEVEX-a i dalje će se periodično nastaviti.

Tagovi: PEVEX, fizička distanca, Željko Radin, dezinfekcijska sredstva, Hrvatska udruga menadžera sigurnosti
PROČITAJ I OVO
Škorić: Štete na državnim cestama i mostovima 75 milijuna kuna; najveći problem su klizišta
POSLJEDICE POTRESA
Škorić: Štete na državnim cestama i mostovima 75 milijuna kuna; najveći problem su klizišta
ZAGREB - Najveća oštećenja nastala su na državnim cestama DC37 Sisak – Petrinja - Glina, potom na DC36 Karlovac – Pokupsko – Sisak - Popovača, na DC30 Velika Gorica – Petrinja - Hrvatska Kostajnica i na DC6 Karlovac – Vojnić – Glina – Dvor, kaže Škorić.
Plenković tvrdi: BAT ostaje u Hrvatskoj
PREMIJER
Plenković tvrdi: BAT ostaje u Hrvatskoj
ZAGREB - "Mi smo u stalnom dijalogu s BAT-om i mislim da smo u razgovorima koje smo vodili pronašli rješenje koje će omogućiti da ova kompanija zadrži tvornicu i proizvodnju u Kanfanaru", rekao je Plenković.
Šef easyJeta: Potražnja za putovanjima u Britaniji raste, cijepljenje je ključ
POTRAŽNJA
Šef easyJeta: Potražnja za putovanjima u Britaniji raste, cijepljenje je ključ
LONDON - Britanski niskobudžetni avioprijevoznik EasyJet objavio je da su rezervacije za ljetnu sezonu više nego utrostručene u odnosu na prošlu godinu, ocrtavajući suspregnutu potražnju koja bi mogla pomoći u oporavku sektora od pandemije koronavirusa.
Boeing 737 MAX dobit će dozvolu za let u EU sljedećeg tjedna
DOZVOLA
Boeing 737 MAX dobit će dozvolu za let u EU sljedećeg tjedna
SEATTLE - Boeingov zrakoplov 737 MAX dobit će u sljedećem tjednu dozvolu za let u Europi, najavio je u utorak čelnik europskog regulatora, signaliziravši kraj sigurnosnih provjera nakon dvije teške nesreće.
Rusija tvrdi da je njezino cjepivo EpiVacCorona učinkovito 100 posto
TVRDNJE
Rusija tvrdi da je njezino cjepivo EpiVacCorona učinkovito 100 posto
MOSKVA - Drugo rusko cjepivo protiv covida-19 učinkovito je sto posto, objavio je regulator za zdravstvo Rospotrebnadzor na temelju rezultata kliničkih ispitivanja, javlja u utorak ruska novinska agencija TASS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE