GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pevex: Nema dividende, slijedi investicijska ekspanzija

Pevex: Nema dividende, slijedi investicijska ekspanzija
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2024 / 20:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Glavna skupština dioničara Pevexa prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora (NO) da se dobit ostvarena u 2023. rasporedi u zadržanu dobit, koja će se usmjeriti na daljnju investicijsku ekspanziju.

Neto dobit Pevex-a u 2023. je iznosila 43,87 milijuna eura i veća je 25,96 posto u odnosu na godinu prije. Prihodi Pevex-a lani su iznosili oko 446,1 milijun eura i porasli su za 15,55 posto u odnosu na 2022. godinu.

Zadržana dobit usmjerit će se na daljnju investicijsku ekspanziju i ulaganja usmjerena strateškom pozicioniranju kompanije, istaknuli su iz Pevexa. Navode i da je njihova odrednica u srednjoročnom razdoblju daljnje jačanje liderske pozicije i rasprostranjenost prodajnih centara usmjerenih lakom dostupnošću krajnjem kupcu i njegovom zadovoljstvu.

Tako nastavljaju širiti postojeću maloprodajnu mrežu od 29 prodajnih centara i ove godine otvaraju 30. prodajni centar u Poreču, a za koji tjedan i novi logističko-distributivni centar na zagrebačkom Jankomiru. Najavili su i kako će daljnje investicije osim hrvatskoga, uključiti i inozemna tržišta.

"Prošle godine Pevex je zahvaljujući doprinosu svojih zaposlenika, povjerenju kupaca te podršci poslovnih partnera i dioničara kojih je trenutno 421, ostvario povijesno najbolje poslovne rezultate. Obvezuje nas to na daljnje razvojne iskorake i ostvarenje zacrtanih strateških odrednica", istaknuo je predsjednik Uprave Krešimir Bubalo.

Tagovi: PEVEX, DIVIDENDA
PROČITAJ I OVO
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
PAD
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
ESSEN - Dobit prije oporezivanja smanjila se njemačkom čeličnom divu Salzgitter AG u preliminarnim rezultatima za prvu polovicu 2024., dok je u drugom tromjesečju skliznula u minus, u usporedbi s istim razdobljima prethodne godine.
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE