GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pevex dobio ženu u NO, dividenda za četvrtinu viša

Pevex dobio ženu u NO, dividenda za četvrtinu viša
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2020 / 13:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na danas održanoj Glavnoj skupštini dioničari PEVEX-a izabrali su jednoglasno Kristinu Prokš za nedostajućeg člana Nadzornog odbora.

Podsjetimo, ranije ove godine je politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić podnio ostavku na poziciju predsjednika Nadzornog odbora kako bi otklonio bilo kakvu, a posebno financijsku povezanost PEVEX-a s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.

Na prijedlog manjinskih dioničara za dopunom dnevnog reda Glavna skupština PEVEX-a donijela je dvije odluke. Prvom odlukom Glavna skupština je dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Damira Spudića i prije isteka njegovog trenutnog mandata također jednoglasno izbrala na novi mandat u trajanju od četiri godine dok je drugom odlukom dioničarima određena isplata dividende u iznosu od 125,4 milijuna kuna, odnosno 9.500 kuna po dionici, što je od prošlogodišnjeg iznosa više od 25 posto. Odluka o dividendi donesena je s 88,89 % glasova.

Ukupno ostvarena neto dobit PEVEX-a u 2019. godini je iznosila rekordnih 160,7 milijuna kuna. Dividende će biti isplaćene svima koji su na dan 7. rujna 2020. evidentirani kao dioničari PEVEX-a u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a dan isplate dividende je 15. rujna 2020.

PEVEX trenutno ima 26 prodajnih centara diljem Hrvatske, a u njemu trenutno radi gotovo 2.000 zaposlenika.

Za 2019., kao i prethodno za 2018. godinu tvrtka je stekla bonitetni certifikat AAA, koji označuje top hrvatske tvrtke s visokom razinom poslovanja. Bonitetna ocjena izvrsnosti tvrtke Bisnode d.o.o predstavlja natprosječnu bonitetnu vrijednost poslovnog subjekta, a temeljena je na financijskim izvještajima subjekta za posljednju poslovnu godinu i podrazumijeva sigurnost rada u idućih dvanaest mjeseci.

Tagovi: Pevex, Mario Radić, Kristina Prokš , Damir Spudić, Domovinski pokret, dividenda
PROČITAJ I OVO
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
OČEKIVANJA
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
ZAGREB - Društvo procjenjuje da će uslijed boljih od očekivanih prodajnih rezultata u zadnja dva mjeseca 2021. godine ukupan rast prihoda od prodaje za 2021. godinu iznositi oko 8,5%.
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
LITIJ
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
ZAGREB - Vlada Srbije ukinula je u četvrtak uredbu o prostornom planu područja za eksploataciju i preradu rude litija, te sve dozvole i uredbe vezane uz kompaniju "Rio Tinto", izjavila je premijerka Ana Brnabić.
Ifo: Povratak proizvodnje u Njemačku bio bi skup
SELIDBA
Ifo: Povratak proizvodnje u Njemačku bio bi skup
MUENCHEN - Distanciranje od globalnih lanaca opskrbe i povratak proizvodnje u matičnu zemlju mogli bi skupo stajati njemačko gospodarstvo, upozorili su u četvrtak iz instituta za gospodarska istraživanja Ifo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE