GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pevec gradi tri prodajna centra u Slavoniji

Pevec gradi tri prodajna centra u Slavoniji
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2019 / 20:33
Autor: SEEbiz / Glas Slavonije
OSIJEK - Prvi hrvatski trgovački lanac Pevec nastavlja svoja ulaganja u Slavoniju - dovršava se gradnja novog prodajnog centra u Vukovaru, slijedi početak gradnje u Vinkovcima, a u Slavonskom Brodu se u središtu grada uređuje novi Pevecov prostor.

U kratkom vremenu znači to, dakle, tri nova moderna prodajna centra Pevec na prostoru Slavonije, što dakako podrazumijeva i otvaranje nemalog broja novih radnih mjesta. Kada je riječ o realizaciji investicija u Vukovaru i Vinkovcima, riječ je i o zapošljavanju stotinjak djelatnika. Otvorenje prodajnog centra u Vukovaru očekuje se početkom listopada, ai u Vinkovcima bi to, pak, moglo biti u sljedećoj, 2020. godini.

Iz Peveca najavljuju i otvaranje najsuvremnijeg retail parka. Taj vrijedan projekt u Vukovaru započet je krajem srpnja kupnjom zgrade u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, čime se ukupno zemljište u tvrtkinu vlasništvu popelo na 35.000 četvornih metara. Pokraj novoizgrađenog Pevecova prodajnog centra površine 5000 kvadrata prostirat će se i retail park s više od 2200 kvadrata, a čime će se znatno proširiti dosadašnja trgovačka ponuda. Vrijednost investicije Pevecova centra i tog jedinstvenog shopping odredišta iznosi 45 milijuna kuna, a u daljnjim planovima je dogradnja i postupno širenje kompleksa.

- Izrazito sam zadovoljan ovom kupnjom jer smo nastavili niz preuzimanja objekata u kojima poslujemo te omogućili otvaranje novih radnih mjesta, kao i podizanje kvalitete života. Retail park će, uz naš centar u Vukovaru, proširiti ponudu za stanovnike grada i okolice, i omogućiti obiteljima obavljanje mjesečne kupnje na jednom mjestu. No nećemo stati na tome. Planiramo i gradnju nekoliko tisuća kvadratnih metara poslovnih prostora koji će upotpuniti taj projekt - izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca d.d.

Osim odlične pozicije, između Osijeka, Vinkovaca i Vukovara - Borova naselja, retail park će građanima Vukovara i okolice donijeti dosad neviđenu raznolikost ponude. Uz postojeću ponudu Pevecova centra, zamišljeno je, naime, da će kompleks obuhvaćati modne prodavaonice, lokale, restorane, kao i sadržaje za opuštanje. Cilj je učiniti kupnju ugodnijom i pristupačnijom za cijelu obitelj. Osim kupcima taj koncept daje dodatnu vrijednost i zakupnicima prostora zbog povećane vidljivosti brenda, kao i niže cijene zakupa.

Prema riječima Krešimira Bubala, člana Uprave za financije, prodajni centar Pevec trebao bi se uskoro, nakon ishođenja građevinske dozvole, početi graditi u Vinkovcima, na površini od dva hektara, a riječ je o atraktivnoj lokaciji uz potez gradska obilaznica - Genscherova ulica. Pevec u Vinkovcima bit će poput onog čija se gradnja upravo privodi kraju u Vukovaru.

- S obzirom na dozvole, teško je prognozirati točan datum dovršetka prodajnog centra u Vinkovcima, no očekujemo da bi to bilo u 2020. godini - kazuje Bubalo, dodajući da će i gradu na Bosutu u Pevecovu centru bit otvorena nova radnih mjesta, njih 50-ak.

Da je riječ o poželjnom poslodavcu, govori podatak da se u Vukovaru za 50 radnih mjesta javilo - 600-tinjak kandidata. Djelatnici koji će raditi u Vukovaru sada su na edukaciji u drugim Pevecovim centrima. Bubalo je najavio i da će novi, suvremeni trgovački centar u Slavonskom Brodu, u središtu grada, u Svačićevoj ulici, otvoriti svoja vrata do kraja ove godine, a dotad stanovnici tog grada imaju Pevecov centar u tamošnjoj poslovnoj zoni.

- Došlo je vrijeme i da moderniziramo naš centar u Slavonskom Brodu. Novi centar će imati bogatiju ponudu koja će se prostirati na čak 5035 četvornih metara. Želim istaknuti kako je ovo još jedan mali korak u našoj dugoročnoj strategiji, u kojoj želimo biti prisutni u svim sredinama iznad 15.000 stanovnika - izjavio je Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca d.d.Sanja Butigan

Tagovi: Pevec, Slavonije, Vukovar, Krešimir Bubalo
PROČITAJ I OVO
FlyBosnia planira obnoviti letove s tri unajmljena aviona
LETOVI
FlyBosnia planira obnoviti letove s tri unajmljena aviona
SARAJEVO - FlyBosnia planira obnoviti letove sa tri unajmljena aviona. Vlasnik kompanije Al Shiddi Group potvrdio je da je potpisan ugovor za tri aviona A320 kapaciteta 180 mjesta.
Zagrebački holding poštuje načela kružne ekonomije
MODERNIZACIJA
Zagrebački holding poštuje načela kružne ekonomije
ZAGREB - Kao odgovor na klimatske promjene, Zagrebački holding već neko vrijeme investira u modernizaciju poslovanja te kontrolom i upravljanjem potrošnjom energenata, tokova otpada i vodnih resursa, nastoji smanjiti ekološki otisak poslovanja.
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
JASNA PORUKA
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
BEOGRAD - Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali i istakao da će država pomoći svojoj nacionalnoj aviokompaniji tako što će pokriti gubitke nastale tokom pandemije Covida19.
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
POTEZI
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
ZAGREB - S obzirom na činjenicu da je ulazak stranih državljana u Republiku Hrvatsku limitiran nakon posljednje uvedenih epidemioloških mjera, Windrose Airlines otkazao je određene letove prema Zagrebu u prosincu.
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
POTEZI
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
ZAGREB - Lucijan Carić i Leon Juranić iz DefenseCodea odbili su nominaciju za nagradu Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE