GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrokemija: Sva postrojenja u radu

Petrokemija: Sva postrojenja u radu
POGONI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2021 / 12:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz kutinske Petrokemije u ponedjeljak su izvijestili da su postrojenje Amonijaka i ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva započela s radom nakon zastoja tijekom rujna i listopada.

"Postrojenje Amonijak te ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva započela su s radom nakon zastoja tijekom rujna i listopada zbog tehničkog kvara te produžetka zastoja zbog optimizacije poslovanja i prilagodbe poslovanja stanju na tržištu plina i visokih cijena plina i CO2 u Europi", ističu iz Petrokemije.

Postrojenja su, kako navode, uspješno startala i započela s radom sukladno proizvodnim planovima.

Prema nedavno objavljenim podacima, Petrokemija je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 19 milijuna kuna, znatno manje u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 315 milijuna kuna.

Ukupni poslovni prihodi Petrokemije d.d. u prvih devet mjeseci mjeseci iznosili su 1,5 milijardi kuna i porasli su sedam posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

"Rezultat Petrokemije d.d. u prvih devet mjeseci ove godine pod utjecajem je veće cijene prirodnog plina, veće cijene naknada za emisiju ugljičnog dioksida (CO2) te niže potražnje na tržištu. Negativni utjecaji djelomično su ublaženi većim prodajnim cijenama mineralnih gnojiva te provedenim mjerama učinkovitosti", kazao je u komentaru izvješća predsjednik Uprave Davor Žmegač.

Tagovi: Petrokemija, Amonijak, Urea, Davor Žmegač
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE