GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrinja Chicken Company: Nismo opasnost za europsko tržište

Petrinja Chicken Company: Nismo opasnost za europsko tržište
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2024 / 19:50
Autor: SEEbiz / Forbes Hrvatska
PETRINJA - Petrinja Chicken Company odgovorio je na kritike francuske peradarske organizacije Anvol koja je njih, kao i MHP, kritizirala zbog načina uzgoja piletine i cjenovne prijetnje francuskoj peradarskoj industriji.

Poručuju kako nisu prijetnja na tržištu na kojem je potražnja veća od ponude.

Nekoliko dana nakon što je francuska peradarska organizacija Anzol oštro kritizirala ukrajinske tvornice peradi u Hrvatskoj, iz Petrinja Chicken Company odgovorili su kako ne predstavljaju opasnost za europsko tržište.

Podsjetimo se, Anzol je ukrajinske tvrtke Petrinja Chicken Company i MHP koje u Hrvatskoj planiraju graditi velike peradarske pogone optužio da će proizvoditi piletinu uzgajanu u suprotnosti s očekivanjima potrošača i svih načela Europske unije. Osim toga, izrazili su zabrinutost kako će ogromnim tvornicama peradi i maksimalnim smanjenjem cijena stvoriti prijetnju za francusku peradarsku industriju.

U nastavku članka je odgovor Dinka Franotovića iz Odjela za odnosa s javnosti Petrinja Chicken Companyja za Forbes Hrvatska.

“Tržište piletine u Europi a i na cijelom svijetu je u deficitu. Možemo slobodno reći kako se danas ne može proizvesti dovoljno pilećeg mesa s obzirom na potražnju. Kada gledamo trendove tržišta u prethodnih 15 godina vidimo kako se bilježi konstantan rast potražnje za pilećim mesom i također se taj trend i nastavlja.

Naša proizvodnja koja će u budućnosti proizvoditi 150 tisuća tone pilećeg mesa godišnje nikako ne predstavlja opasnost europskom tržištu, a niti svjetskom na kojeg ćemo plasirati naše proizvode. Europska unija je donijela nove regulative za proizvodnju pilećeg mesa na njenom tržištu što dosta poskupljuje cijeli proces. Naime, kada stupe na snagu najnovije regulative Europske unije države koje sada izvoze pileće meso na tržište Europe (npr. Ukrajina, Brazil) morati će se prilagoditi, što sumnjamo, ili ukinuti izvoz. Samim time će se otvoriti još više prostora na tržištu piletine u Europskoj uniji.”

Tagovi: Petrinja Chicken Company, franotović, PERUTNINA, ANZOL,
PROČITAJ I OVO
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
PAD
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
ESSEN - Dobit prije oporezivanja smanjila se njemačkom čeličnom divu Salzgitter AG u preliminarnim rezultatima za prvu polovicu 2024., dok je u drugom tromjesečju skliznula u minus, u usporedbi s istim razdobljima prethodne godine.
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE