GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pet primera kako veliki internet mediji i top blogovi koriste nativno oglašavanje

Pet primera kako veliki internet mediji i top blogovi koriste nativno oglašavanje
OGLAŠAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2018 / 22:25
Autor: Aleksandar Pešić, Avokado
BEOGRAD - Svaki bloger i vlasnik nekog web sajta neprestano razmišlja o novim kreativnim načinima kako da poboljša svoju web stranicu i sadržaj na njoj. 

U isto vreme želi da poveća broj pregleda stranica, vreme provedeno na njegovim sajtovima, i naravno zaradu. Kao jedan od najboljih načina za zaradu na blogu, nativno oglašavanje je potpuno promenilo izgled sadržaja na jednoj web stranici i način njene monetizacije.

Upravo o tome pričamo u nastavku, pa ako želite da saznate šta je nativno oglašavanje i kako ga iskoristiti, pročitajte naredne savete i korisne informacije.

Kroz mreže za nativno oglašavanje, web sajtovi i brendovi veliki i mali mogu preporučiti relevantan sadržaj svojoj publici dok u isto vreme zarađuju od saobraćaja koji ostvaruju.

Koncept nativnog oglašavanja nije ništa novo, ali se i dalje aktivno koristi i uz pomoć njega se na efikasan način beleži rast profita. Neki od najvećih medijskih internet brendova na svetu, kao što su FOX News, Forbes ili ESPN koriste razne oblike digitalnog oglašavanja, a najviše nativno oglašavanje kako bi povećali saobraćaj na svojim sajtovima i na taj način ostvarili veći profit u ovom procesu. Međutim, kao što nativno oglašavanje koriste neki od najposećenijih i najkvalitetnijih web sajtova i blogova na internetu danas, isto tako možemo zapaziti i hiljade interesantnih i povezanih manjih sajtova koji privlače pažnju ciljane publike i zarađuju pristojnu sumu novaca koristeći nativne reklame za oglašavanje.

Kako vrhunski sajtovi zarađuju veliki novac uz pomoć nativnog oglašavanja?

Ako već niste počeli da zarađujete novac uz pomoć preporučenog sadržaja i nativnog oglašavanja, nikada nije kasno da počnete. Kako bi vam pomogli u razumevanju pojma nativni advertajzing (prirodno oglašavanje), predstavićemo listu koja će vam pokazati primere kako pet različitih sajtova najvišeg autoriteta koriste preporučeni sadržaj i nativno oglašavanje da bi povećali aktivnost, preglede sadržaja, a time i profit koji ostvaruju preko svojih web stranica.

Svaka od ovih web lokacija ima dnevna ažuriranja i gomilu svežih informacija sa širokim rasponom tema, što pruža mogućnost da na najrazličitije načine koristi nativno oglašavanje i preporučeni sadržaj. Ova lista ispod vam najboljim primerima može pomoći da poboljšate prikaz vaše stranice, a samim tim ida povećate saobraćaj i da počnete pristojno da zarađujete od svog sajta.

#1 ESPN

Milioni ljudi posećuju dnevno ESPN.com kako bi pronašli najnovije rezultate i pročitali novosti iz sveta sporta. Dok pretražuju rezultate i vesti, preporučeni sadržaj sa ovog sajta ih vodi na druge stranice. Pročitajte bilo koji članak na ESPN-u i videćete gomilu nativnih oglasa Outbraina, jedne od liderskih platformi za nativno oglašavanje, čija mreža se stalno širi. U preporučenom sadržaju na ESPN-u su pojedini članci, poput ovog o Boston Ceticsima, koji vam poveznicama u vidu banera, video snimaka i linkova pruža mogućnost da tragate za relevantnim sadržajima vezanim za sport o kome trenutno čitate, u konkretnom slučaju, za košarku.

#2 Fox News

Fox News je danas jedan od najpopularnijih izvora vesti na svetu i jedan od 150 najposećenijih sajtova na svetu. Pružajući brojne ekskluzivne informacije iz raznih oblasti, oni zarađuju puno novca od televizijskih reklama. Međutim, ako samo malo bolje obratite pažnju, možete videti mnogo oglasa za preporučene sadržaje, na bilo kojoj adresi njihovog sajta. Pogledajte bilo koji nedavni članak, a zatim skrolujte naniže i naići ćete na odeljak sa preporučenim sadržajem od strane Outbraina, TMZ-a, PopCrush-a, kao i preporuke za druge relevantne članke na samom sajta Fox News-a.

#3 Jeff Bullas

Jeff Bullas je danas postao poznato ime u svetu blogovanja i društvenih medija. Putem njegovog sajta koji ostvaruje veliki saobraćaj i ima puno dnevnih publikacija, Jeff Bullas je u stanju da dostigne broj od preko 15.000 posetilaca dnevno.

U dnu svake stranice na sajtu se nalazi preporučeni sadržaj. Otvorite bilo koji članak i skrolujte naniže. Videćete puno preporučenog sadržaja sa drugih web lokacija, alli i preporučene članke na samom sajtu, kao i gomilu eksternih i internih linkova provučenih kroz tekst koji vode ka relevantnim sadržajima. Ovo je odličan način da zadržite svoju publiku i da je čak podstaknete da poveća vreme koje provodi na vašem sajtu kroz raznovrsne kvalitetne sadržaje koje nudite. Samim tim, raste i mogućnost za zaradu.

#4 Business2Community

Sa porastom Google Adsense-a, tekstualni marketing i nativno oglašavanje su takođe u porastu (zajedno sa njihovim prihodima). Sve više veb sajtova i blogova se danas fokusira na kreiranje što raznovrsnijeg kvalitetnog sadržaja. Tako na internetu možemo pronaći hiljade sajtova koji obrađuju širok raspon tema, od politike, preko zdravlja, pa do zabave. Što je sadržaj raznovrsniji, to je i broj oglasa veći.

Jedan takav primer je Business2Community. Možete, primera radi, pregledati članak o preduzetničkim savetima Sem Ovensa i kako budete skrolovali naniže naići ćete na veliki broj nativnih oglasa i preporučenih sadržaja pored glavnog teksta. Primetićete Outbrain-ove oglase na desnoj strani ili ćete kliknuti na neki od preporučenih sadržaja Google Adsense-a na koje ćete naići nakon članka, zajedno sa još preporučenih sadržaja od Publi.sh i Brightinfo-a.

#5 Mashable

Web sajtovi i blogovi koji su se nekada uglavnom fokusirali na informativne sadržaje i vesti, danas sve više izbacuju na svojim stranicama bilo šta što bi moglo privući više pažnje i povećati saobraćaj na samom sajtu. To ima smisla, pošto su svi ovi sadržaji povezani sa nativnim oglašavanjem, kako bi ostvarili više saobraćaja i prihoda. Savršen primer može j Mashable – koji je nekada bio tehničko/poslovni tip sajta, a danas izbacuje članke različite tematike. Ako pročitate neki takav članak, lako ćete primetiti da preporučeni sadržaj dominira na stranici kako na početku, tako i posle članka.

Kao što ste mogli videti, preporučeni sadržaja i nativno oglašavanje ne samo da će postojati još dugo, nego će i dalje predstavljati jedan od najefikasnijih načina internet oglašavanja. Dobra vest je da mreže za nativno oglašavanje postoje i kod nas, pa ako želite da iskoristite ovaj vid oglašavanja za povećanje svog profita, posetite web adresu nativemedia.rs, jednu od domaćih nativnih mreža koja vlasnicima sajtova nude odlične uslove za saradnju.

Tagovi: nativno oglašavanje, oglašavanje, marketing, nativemedia.rs, internet mediji
PROČITAJ I OVO
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
OTVARANJE
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
ZAGREB - Terme Tuhelj u petak otvaraju unutarnje i vanjske bazene, u skladu s mjerama zaštite i preporukama HZJZ-a, idući petak otvaraju i hotel, a sredinom lipnja planiraju dovršetak uređenja novog glamping naselja, investicije vrijedne oko 3 milijuna eura, doznaje se iz tih Termi.
Croatia Airlines najavio nove letove
LETOVI
Croatia Airlines najavio nove letove
ZAGREB - Croatia Airlines objavio je svoj privremeni raspored do 14. lipnja, u kojem će prijevoznik nastaviti operacije od Zagreba do Zuricha, te domaći servis Zagreb - Pula - Zadar od 8. lipnja.
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
PROMET
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
LJUBLJANA - Nakon višemjesečnog zatišja zbog pandemije covida-19, danas će se na aerodromu Ljubljana obaviti prvi redoviti putnički let.
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
REZOVI
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
LONDON - Kuwait Airways je danas objavio otpušta oko 1.500 stranih zaposlenih, odnosno 25 posto svojih stranih radnika, zbog velikih teškoća izazvanih negativnim utjecajem pandemije koronavirusa.
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
SEZONCI
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
PODGORICA - Kompaniji "13.jul - Plantaže" potrebno je više od 400 sezonskih radnika za poslove berbe. Zasad breskve na Ćemovskom polju iznosi 83 hektra i najveći je u regionu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE